FOTO, VIDEO: ”Transmitem în direct” a primit botezul publicului la Batoș Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 295 Vizualizări

FOTO, VIDEO: ”Transmitem în direct” a primit botezul publicului la Batoș

DSC_2876Trupa de teatru ”Clasic” a Casei de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin a fost prezentă marți, 2 februarie pe scena Căminului Cultural din Batoș cu ocazia avampremierei spectacolului Transmitem în direct”, spectacol pus în scenă de Aurel Zileriu. Au urcat pe scenă Chris Rusu (Bucur), Gabriela Friciu (Aura), Andrei Luca (Goran), Alexandra Rusu (Miluță), Rareș Gherasim (Nina), Szidonia Barabas (Silia), Bogdan Zileriu (Bián) și Paul Bândilă (Niță) care au dat viață personajelor din comedia semnată Tudor Popescu.

”Am început repetițiile la această piesă în vara anului trecut. Știam că e ultima posibilitate de a face un spectacol cu acești copii, având în vedere că majoritatea termină clasa a XII-a în acest an. Așa am decis să punem la cale acest proiect. Am căutat în bibliotecă un text potrivit pentru ei vreme de o lună de zile, să poată juca toți în spectacol, de aceea unul dintre ei a fost transformat într-un personaj feminin. Între timp am mai avut un alt spectacol de varietăți la Reghin, ”Examen de vacanță” în toamna anului trecut, după care a venit festivalul de teatru unde am jucat ”Escu”. Acum am tras tare să terminăm această piesă de Tudor Popescu, deoarece copii încep din luna martie pregătirile intense pentru bacalaureat”, ne-a declarat Aurel Zileriu, care semnează regia artistică a spectacolului.

Totul se face din plăcere”

DSC_2865Următoarea întâlnire cu publicul a trupei de teatru ”Clasic” va fi joi, 4 februarie, ora 19:00 la Casa de Cultutră ”Eugen Nicoară” cu ocazia premierei spectacolului ”Transmitem în direct”.

”Piesa este o adaptare după textul lui Tudor Popescu. Am adaptat-o pentru aceste vremuri deoarece e un text comunist și poate nu ar fi fost înțeles de generațiile de azi. Am scurtat-o, deoarece era vorba de o piesă de două ore, prin care dorim să scoatem în evidență ce se întâmplă în toate instituțiile, de stat, particulare, falsul și riscurile care derivă din acesta. Munca cu copiii a fost una extrem, de plăcută, le place ce fac, la fel și mie,  totul se face din plăcere de către toată lumea. Prin această activitate copiii știu să se exprime, își controlează mișcările pe scenă, plus că știu ce să facă cu mâinile în caz de ceva. Dacă observați, foarte multă lume nu știe ce să facă cu mâinile în timp ce vorbesc. Repetițiile, munca la astfel de proiecte îi ajută foarte mult pe copii. În ce privește proiectele viitoare, avem o nouă trupă , alături de doi copii din actuala trupă avem și patru fete cu care am început munca la o nouă piesă, o adaptare după Ion Minulescu”, a precizat Andrei Zileru.

[zizigallery id=1892]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE