Lupta împotriva cancerului continuă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Lupta împotriva cancerului continuă

1 florin buicuAsociația Little People România a pregătit pentru al treilea an consecutiv campania de conștientizare „Zilele Bandanei”, care se desfășoară în perioada 4 – 15 februarie și care marchează două zile importante în calendarul mondial, și anume Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, astăzi, 4 februarie, și Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, în data de 15 februarie.

Pe toată perioada campaniei, Asociaţia Little People organizează o serie de acţiuni şi evenimente la nivel naţional cu scopul de a invita publicul larg să îşi exprime solidaritatea, prin purtarea unei bandane. „Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate și comunică un mesaj simplu: „Port bandana, pentru că îmi pasă!”. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității, astfel încât bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă. Prima ediție a campaniei, din 2014, s-a desfășurat cu implicarea activă a mai mult de zece mii de oameni. Mesajul campaniei a ajuns la peste 28 de milioane de oameni prin intermediul canalelor mass-media, precum și social media. Sprijinul dumneavoastră materializat prin purtarea unei bandane și postarea unei poze pe pagina de Facebook, acordat luptei împotriva cancerului, precum și celor care poartă această luptă zilnic, poate contribui la combaterea stigmatului social asociat acestei maladii și recunoașterea eroilor de printre noi care trec prin această experiență dificilă”, a precizat Rizivine Lehoczky Katalin, fondatorul Asociației Little People România.

„M-am alăturat demersului organizației Little People”
Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, dr. Florin Buicu, s-a alăturat campaniei, a purtat bandana și a transmis că deputații din comisia pe care o reprezintă susțin demersurile organizațiilor nonguvernamentale de a sprijini tinerii cu cancer, astfel încât aceștia să poată deveni lideri de opinie care să promoveze sănătatea publică la nivel național.
„M-am alăturat demersului organizației Little People în a susține cauza acestora. Este un demers care trebuie sprijinit în vederea promovării Zilei Internaționale a Luptei împotriva Cancerului, în data de 4 februarie, respectiv Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, în data de 15 februarie. Prin acest demers, deputații din Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților au arătat sprijinul în demersurile organizațiilor nonguvernamentale de a sprijini tinerii cu cancer, adolescenții și supraviețuitorii acestei boli, astfel încât aceștia să poată deveni la nivel local lideri de opinie, care pot promova interesele sănătății publice la nivel național. Este un demers prin care tragem și un semnal de alarmă, ca politicile și strategiile pentru partea de oncologie și oncologie pediatrică să fie adoptate și promovate indiferent de culoarea politică și indiferent de cine se găsește temporar la Ministerul Sănătății”, a afirmat dr. Florin Buicu.
2 bandanaLa Tîrgu Mureș, Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” marchează printr-un nou proiect Ziua Internațională a Copilului cu Cancer. Reprezentanții asociației au demarat astfel campania „One Up”, de conștientizare a societății despre problematica copilului cu cancer, prilej cu care locuitorii județului Mureș sunt invitați să se implice și să sprijine activitățile ce se vor desfășura în perioada următoare. Președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, Gabriela Farczádi, a transmis că primul eveniment va avea loc loc în data de 16 februarie, și anume seminarul caritabil „Parenting pentru sănătate”. O seară de balet și poveste va fi evenimentul major al campaniei „One Up”. Este vorba despre spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci”, iar prin intermediul acestuia, trupa de balet „Arabesque” și spectatorii vor susține Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”. Spectacolul va avea loc în data de 19 februarie, de la ora 19,00, la Teatrul Național din Tîrgu Mureș. Mureșenii care doresc să sprijine activitățile și proiectele asociației pot redirecționa 2% din impozitul pe venit. Detalii suplimentare pot găsi pe pagina de Facebook a asociației, la adresa de e-mail: asociatiaipcc@gmail.com sau la numerele de telefon: 0751-090.325 și 0751-013.711.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE