Material lemnos fără documente, confiscat de poliţişti Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Material lemnos fără documente, confiscat de poliţişti

444Poliţiştii din Mureş continuă confiscarea materialului lemnos de la persoane care nu pot justifica provenienţa materialului lemnos. La data de 3 februarie, pe raza judeţului Mureş, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale.

Astfel, între orele 7.00 – 10.00, poliţiştii Postului de Poliţie Chibed, sub coordonarea Secţiei nr. 14 Poliţie Rurală Ghindari, au organizat o acţiune pe raza comunei Chibed, pe linia prevenirii şi descoperirii infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic, ocazie cu care au fost controlate transporturile de material lemnos pe D.N. 13/A, precum şi pe drumurile comunale şi forestiere de pe raza comunei. „Urmare a activităţilor desfăşurate au fost aplicate un nr. de 9 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 171/2010, în valoare totală de 10.500 lei şi s-a ridicat în vederea confiscării cantitatea de 7,2 metri cubi lemn foc diferite esenţe, a cărei provenienţă nu a putut fi justificată legal”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectroatului de Poliţie Judeţean Mureş.

La ora 9.00, cu ocazia desfăşurării activităţilor specifice pe raza comunei Ghindari, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Ghindari, au depistat un bărbat de 37 de ani din comună, care deţinea cantitatea de 1,86 metri cubi material lemnos de esenţa fag, fără a avea documente legale de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat de poliţişti, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 196,82 lei, i-a fost confiscat.

La ora 17.45, poliţiştii Postului de Poliţie  Deda au fost sesizaţi despre faptul că în locul numit ,,Rupturii”, de pe raza satului Filea, se taie lemne din proprietăţi particulare. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat un bărbat din satul Filea, comuna Deda, care pe două căruţe a încărcat 3 metri steri lemn de foc, de esenţă arin şi alun. „Bărbatul nu a prezentat nici un document legal de provenienţă, astfel că a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost confiscată cantitatea de lemn”, se arată în comunicat.

De asemenea, la ora 18.20, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au oprit pentru control,  pe strada Ierbuş din Reghin, judeţul  Mureş, autoutilitara condusă de un bărbat de 32 de ani, din  satul Jabeniţa, comuna  Solovăstru, care transporta cantitatea de 2,5 metri steri lemn foc specia foioase, în valoare de aproximativ 240 lei, fără documente de provenienţă sau însoţire a materialului lemnos. „Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost  confiscat şi predat la Ocolului Silvic  Reghin”, se precizează în document.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE