Home / Invatamant / Proiecte sociale, susţinute de Consiliul Elevilor Mureş

Proiecte sociale, susţinute de Consiliul Elevilor Mureş

111Şedinţa Consiliului Elevilor Mureş a avut loc miercuri, 3 februarie, în Sala 200 din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş. Ea a fost prezidată de către preşedintele Alexandru Todea şi vicepreşedinta Eleonora Leonte, ambii la primul mandat.

Mandatul are o durată de un an cu posibilitate de prelungire pe doi ani, prelungire ce nu era posibilă până în trecut. Numărul maxim de membrii la care Consiliul poate ajunge este de 34. La şedinţe pot participa mai mulţi elevi, dar fiecare liceu are dreptul la un singur vot. Şedinţa de ieri a fost ultima din semestru şi a avut pe ordinea de zi următoarele subiecte: prezentarea noii ştampile, adrese formulate, parteneriatul cu Universitatea “ Entrepreneurship & Academy”, Adunarea Generală, alegerea benificiarilor unei donaţii colectate, raportul de activitate al Consiliului Şcolar al Elevilor şi raportul de activitate al Consiliului Judeţean al Elevilor. Adunarea Generală a Consiliului Naţional se va întâlni în perioada 10-13 februarie, la Oradea.

Concert caritabil

Elevii mureşeni au organizat un concert, intitulat “Colinde pentru copii”, în colaborare cu Teatrul “Ariel”, iar suma obţinută de 592 de lei urmează a fi donată. În calitate de beneficiar al donaţiei “au concurat” o fundaţie pentru copii abandonaţi cu sediul pe strada Mihai Eminescu din Târgu-Mureş, copiii cu cancer de la secţia de oncologie a Spitalului Judeşean Mureş şi Fundaţia “Buckner” cu copii abandonaţi din Târnăveni. “Se caută o fundaţie mai mică pentru ca suma este mică şi aşa ar fi mai bine valorificată”, a declarat Alexandru Todea.

În urma votului, cu doisprezece voturi pentru, s-a decis ca suma strânsă să meargă la copiii cu cancer de la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean din Târgu-Mureş.

Activităţi diverse

Întrebaţi ce activităţi au avut loc în şcolile lor, reprezentanţii acestora au dat ca exemplu activităţile de voluntariat şi strângere de fonduri, inclusiv pentru victimele de la clubul Colectiv şi aparţinătorii acestora, pentru copiii nevoiaşi din licee şi pentru copii cu dizabilităţi, acţiuni caritabile, donarea de legume şi fructe pentru Săptămâna Legumelor şi Fructelor, colectare de plastic şi hârtie, concerte de colinde cu donarea sumelor obţinute, tabăra pentru boboci, seară de filme, concurs de talente, concurs de împodobit clasele şi ajutarea Fundaţiei “Cezara”.

Cornelia TAMAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sighișoara: Veste bună pentru elevii de la ”Joseph Haltrich”

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat pe pagina sa de Facebook, printr-o postare efectuată …