Home / Sport / Situaţie de urgenţă, simulată pe stadionul Trans-Sil

Situaţie de urgenţă, simulată pe stadionul Trans-Sil

111Stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș a găzduit miercuri, 3 februarie, o ședință de convocare a șefilor de instituții cooperante în organizarea şi desfăşurarea partidelor de fotbal din Liga I, reprezentanţi ai clubului sportiv ASA Târgu-Mureş, precum şi ai firmei de pază şi protecţie, cu ocazia reluării sezonului competițional de Fotbal al Ligii I.

În cadrul şedinţei, col. Iulius Cenean, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, a propus dezbaterea pe ordinea de zi a mai multor aspecte de interes operativ referitoare la partidele care urmează a se desfăşura pe teren propriu, modalităţile de cooperare, aspectele de noutate apărute în înaintea reluării campionatului de fotbal, precum şi greutăţile/ disfuncţionalităţile întâmpinate în prima parte a sezonului competițional 2015 – 2016. Totodată, pe ordinea de zi, s-a făcut analiza datelor şi informaţiilor existente la nivelul unităţii cu privire la aspectele de interes operativ referitoare la partidele care urmează a se desfăşura pe teren propriu, precum şi stabilirea măsurilor ce se impun pentru asigurarea măsurilor de ordine publice atât în arena sportivă, cât şi în zona apropiată/ imediată, şi pe traseele de afluire defluire. Prioritar, rămâne, identificarea unor soluţii pentru eliminarea unor disfuncţionalităţi care nu au fost remediate sau remediate parţial şi care pot apărea pe parcursul competiţiilor de fotbal. Sfârșitul convocării a presupus și executarea unui exercițiu aplicativ cu un detașament mobil de ordine publică din cadrul Grupării care, au simulat o intervenție de evacuare a galeriei oaspete din peluza stadionului, un scenariu pus la punct de comandanții detașamentelor mobile din unitate. Exercițiul a urmărit modalitatea de evacuare și reacția imediată a forțelor de ordine care, la comanda comandantului acțiunii, au reușit o evacuare parțială sau totală a peluzei, în funcție de gravitatea tulburării ordinei și siguranței publice în sectorul galeriei oaspete, conform scenariului”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

 

1 comentariu

  1. Se pregatesc de venirea ultrasilor de la FC Voluntari sau de la Viitorul Constanta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Întreceri sportive de Ziua Pompierilor

Concursurile interne organizate cu ocazia zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, au luat …