Virtual calificată în play-off, BC Mureș susține ultimul joc acasă BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Virtual calificată în play-off, BC Mureș susține ultimul joc acasă

baschet 1Sâmbătă, 6 februarie, BC Mureș Târgu-Mureș va susține de la ora 20.00, partida de pe teren propriu cu SCM U Craiova, din cadrul etapei a XXII-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Este ultimul joc pe teren propriu al mureșenilor înaintea startului în play-off, turneu care în această ediție se va desfășura diferit față de cele precedente. Primele șase clasate vor disputa în prima fază un minicampionat tur-retur, după care se va trece la faza eliminatorie. Mureșenii sunt deja calificați și matematic în play-off, după înfrângerea celor de la Dinamo la BC Timișoara, în etapa disputată miercuri.
După victoria de marți cu CSU Atlassib Sibiu, craiovenii au și ei șanse mari să se păstreze pe un loc în acest sextet. Singura echipă care ar mai putea scoate matematic echipa doljeană din play-off este Dinamo, aflată cu trei eșecuri în plus, lucru mai degrabă teoretic. Bucureștenii ar trebui să câștige toate întâlnirile, iar craiovenii să le piardă pe ultimele trei. Pe de altă parte, cele trei echipe care pot fi scoase de Dinamo din play-off, Steaua, CSU Atlassib și cea din Craiova, au nevoie de câte o victorie în ultimele trei meciuri, astfel încât „zarurile” pot fi considerate aruncate. BC Mureș va susține în penultima etapă partida din deplasare, la Phoenix Galați, miercuri, 10 februarie, în timp ce meciurile din ultima etapă se vor disputa toate în aceeași zi, de la aceeași oră, sâmbătă, 13 februarie, de la ora 19.00. Partidele dintre patru din cele șase calificate în play-off vor fi transmise în direct de posturile de televiziune Digi Sport, CSM Oradea-CSU Atlassib Sibiu și cea de la Cluj, unde joacă BC Mureș.

S-a stabilit sistemul de disputare
În play-off echipele vor fi împărțite în două grupe de câte 6. Grupa A va cuprinde echipele clasate pe locurile 1- 6, iar în Grupa B se vor întâlni echipele clasate pe locurile 7-12. Punctele totale cumulate de echipe după jocurile din faza I (campionatul regulat), împreună cu cele cumulate la terminarea jocurilor din faza a II–a contează pentru alcătuirea clasamentelor fazei secunde din play-off, cea eliminatorie. Așadar, cele șase echipe vor duce mai departe puncte cumulate, la care se vor adăuga cele obținute în cele 10 etape din play-off și play-out. Pentru alcătuirea programului fazei a II–a se va utiliza tabela Berger pentru 6 echipe, în care se vor introduce cifrele corespunzând locurilor ocupate de echipe în clasamentul de la terminarea fazei I. După terminarea fazei a II–a, echipele din grupa A și primele două din grupa B vor juca pentru play-off în vechiul sistem, locul 1 cu 8, 2 cu 7, șamd, până la desemnarea campioanei naționale. Echipele clasate pe locurile 3-6 din grupa B nu vor mai juca în play-out pentru locurile 9–12, echipele clasate pe locurile 5 și 6 în grupa B la terminarea fazei a II–a, vor retrograda în Liga I.

Nou „stranier” la BC Mureș
Jocul cu doljenii se anunță în schimb unul foarte greu, din mai multe puncte de vedere. Bilanțul întâlnirilor directe este favorabil mureșenilor cu 14-6, dar jocul de la Craiova din urmă cu doar trei săptămâni, în Cupa României, s-a încheiat cu victoria oltenilor cu 94-76 și BC Mureș a obținut cu emoții calificarea în semifinalele competiției, după ce în primul joc au învins la 19 puncte.

baschet 2Pe lângă faptul că echipa din Craiova se află la doar un eșec în spatele „tigrilor” și vor încerca să-și asigure fără emoții calificarea în play-off, mureșenii au și probleme de lot. După despărțirea de Kemp și intervenția chirurgicală la care a fost supus în zilele trecute căpitanul Ivan Ivanovic, BC Mureș a rămas cu doar cinci jucători străini în lot, iar dintre autohtoni au alți jucători accidentați, cea mai importantă absență fiind cea a lui Polyák. În aceste condiții, conducerea clubului a reușit să transfere un nou jucător străin. Acesta este bielorusul Aliaksandr Pustahvar, extremă de 30 de ani, cu o talie de 2,02 m, care a evoluat la Gaz Metan Mediaș.
„Așa cum am promis, am atins targetul propus, calificarea în play-off și în final-four-ul Cupei României. De aici încolo, putem doar să ne depășim țelurile propuse. Din păcate, la final de campionat avem și probeleme medicale. Lipsa lui Ivan Ivanovic, căruia îi mulțumim pentru aportul adus echipei și sperăm să-l avem din nou în echipă pentru faza a doua din play-off. Accidentarea sa în acest al treilea sezon ne-a determinat să efectuăm un nou transfer. Sosirea lui Sasha sperăm să suplinească lipsurile. Urmează o perioadă foarte aglomerată, cu cele trei etape din sezonul regulat, cele din play-off și din Cupa României și vrem să ne mobilizăm să facem tot posibilul pentru a obține rezultatele așteptate de noi toți în ambele competiții în care suntem angrenați”, a spus președintele BC Mureș, Cornel Lungu.
„Mulțumesc conducerii clubului BC Mureș că mi-au dat șansa să închei sezonul la o echipă care în ultimele ediții s-a clasat mereu pe podium. Promit să dau tot ce pot și îmi doresc să îmi aduc aportul ca echipa să obțină rezultatele dorite”, au fost primele declarații ale noului „tigru”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE