Home / Politic / „UDMR românesc” la alegerile din Mureş?

„UDMR românesc” la alegerile din Mureş?

Distribuie

psd unprPreşedinţii PSD şi UNPR, Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, au semnat joi, 4 februarie, un protocol de colaborare la alegerile locale din iunie 2016. Care sunt repercursiunile acestui protocol în judeţul Mureş, am aflat de la liderii judeţeni ai PSD, respectiv UNPR.

Surpriza lui Vasile Gliga

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a precizat că la nivelul judeţului Mureş există ideea formării unei Uniuni Democrate a Mureşenilor Români. „Comitetul Executiv a transmis organizaţiilor locale că în funcţie de situaţie putem colabora cu UNPR, fie cu liste comune, fie separat să ne ajutăm în campanie. Asta a fost decizia care s-a transmis”, a declarat Vasile Gliga. „Cred că cea mai bună alianţă acum, după ce Partidul Popular Maghiar din Transilvania merge cu UDMR, ar fi să facem şi noi un „UDMR”, Uniunea Democrată a Mureşenilor Români. În Uniune ar putea fi invitate majorităţile de români unde suntem noi minoritari. Dacă UDMR merge pe vot etnic s-ar putea ca în comunele unde suntem minoritari să facem acelaşi lucru”, a adăugat liderul social-democraţilor din judeţul Mureş.

Claudiu Puiac, optimist

Liderul UNPR Mureş, dr. Claudiu Puiac, a dezvăluit că obiectivul stabilit la nivelul judeţului Mureş este acelaşi cu targetul stabilit la nivel naţional şi a lăsat să se înţeleagă că la nivelul judeţului Mureş negocierile dintre progresişti şi social-democraţi nu sunt, deocamdată, finalizate. „După cum se ştie, UNPR are deja o alianţă înregistrată la Tribunal, cu PSD. Între timp conducerea PSD s-a schimbat şi deşi relaţiile dintre cele două partide au continuat pe aceeaşi linie pozitivă, progresiştii au simţit nevoia unei reconfirmări a alianţei pentru stânga. Consecinţele acestui nou protocol la nivel local implică libertatea de alegere pentru fiecare partid şi în funcţie de rezultatele de la alegerile locale implementarea unui viitor protocol pentru o alianţă la alegerile parlamentare. UNPR Mureş va lua în discuţie o eventuală alianţă electorală punctuală cu colegii de la PSD, care să garanteze maximizarea rezultatelor votului. Cât priveşte obiectivele UNPR Mureş la viitoarele alegeri locale, noi ne vom alinia obiectivului naţional al progresiştilor, respectiv obţinerea a 10% din voturi”, a subliniat dr. Claudiu Puiac.

Protocol cu 3 puncte

1) Pentru alegerile locale din iunie 2016, cele două partide semnatare convin să lase la dispoziţia organizaţiilor locale modalităţi concrete în care se stabilesc colaborări sau cooperări punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi, precum şi pentru constituirea de majorităţi locale şi/sau judeţene.

2) PSD şi UNPR resping categoric în anul electoral 2016 modificarea Legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a Legii privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor. PSD şi UNPR susţin iniţierea unor dezbateri cu privire la întregul sistem electoral din România, începând cu noua legislatură a Parlamentului României 2016-2020.

3) În ceea ce priveşte alegerile parlamentare din toamna anului 2016, se stabilesc următoarele: după încheierea alegerilor pentru administraţia publică locală din iunie 2016, cele două partide vor aproba în forurile statutare ale fiecăruia, un Acord în care vor fi prevăzute condiţiile cu privire la participarea în comun la alegerile parlamentare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pe cine susține UDMR la alegerile pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, ca organizația municipală …

2 comentarii

  1. Cinci goluri ASA

    Nu aveti nimic concret de oferit. In schimb veniti cu manvre ieftine de zapacit populatia. Puiac ii cel mai penibil ca nu are decat 10 votanti in oras.

  2. Sunteti penibili !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.