Capii reţelei de distribuire a lemnelor cu documente fictive rămân în arest Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 440 Vizualizări

Capii reţelei de distribuire a lemnelor cu documente fictive rămân în arest

justitie 1Cele patru persoane identificate că ar fi coordonat o reţea naţională de distribuire a documentelor fictive de însoţire a materialului lemnos vor rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile, întrucât Curtea de Apel Târgu-Mureş le-a respins, luni, contestaţiile depuse împotriva deciziei de emitere a mandatelor de către Tribunalul Mureş.

Astfel, Leon Pop, Andrea Timea Ambruş, Gheorghe Cristian Isac şi Vasile Sabin Grebenişan rămân în arest preventiv, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, complicitate la delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins, luni, şi contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş faţă de decizia Tribunalului Mureş privind măsura preventivă a controlului judiciar în privinţa a altor două persoane cercetate în dosar, pentru evaziune fiscală şi delapidare, Vasile Ciocan şi Dicu Vălean Ghiorghe.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în urma celor 156 de percheziţii desfăşurate săptămâna trecută în 24 de judeţe şi în Bucureşti, în cazul reţelei care vindea documente fictive de însoţire a materialului lemnos, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 22 de persoane. Într-un comunicat de presă remis Agerpres, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, se arată că începând cu luna aprilie 2015, un grup format din patru persoane a început să distribuie în toată ţara mai multe avize de însoţire a materialului lemnos, împreună cu facturile fiscale şi chitanţele fictive aferente, emise în numele unei societăţi de tip “fantomă”. Prin această metodă, susţin procurorii, erau atestate relaţii comerciale nereale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale de către beneficiarii acestora.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au arătat că au fost identificate 66 de societăţi comerciale cu activitate în domeniul exploatării, prelucrării şi comercializării lemnului. “În continuare, cumpărătorii acestor documente fictive şi le înregistrau în contabilitatea societăţilor administrate de ei, atât în scopul diminuării bazei impozabile, cât şi în scopul acoperirii unor stocuri de marfă nejustificate. Sumele de bani astfel înregistrate în contabilitate ca fiind achitate au fost însuşite de către administratorii acestor societăţi, pe nedrept”, a precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

Anchetatorii estimează că în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016 peste 300 de avize fictive de însoţire a materialului lemnos ar fi ajuns la peste 60 de persoane juridice de profil, pentru o cantitate totală de lemn de aproximativ 10.000 metri cubi.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE