Pronunţare amânată în dosarul în care apare numele lui Traian Băsescu Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 112 Vizualizări

Pronunţare amânată în dosarul în care apare numele lui Traian Băsescu

justitie 3Curtea de Apel Târgu-Mureş a amânat, luni, pentru data de 22 februarie, pronunţarea în dosarul numărul 1553/102/2015, având ca obiect o plângere împotriva unei soluţii de neîncepere a urmăririi penale dată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care numele lui Traian Băsescu se pare că ar fi apărut din greşeală printre cei 11 intimaţi.

Patronul MTS Company, Teodor Moga, a arătat în plângerea depusă că ordonanţa emisă de DNA, de neîncepere a urmăririi penale faţă de cele 11 persoane, printre care se regăseşte fostul preşedinte Traian Băsescu, preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, judecători, avocaţi şi angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş, ar fi “nelegală” prin prisma faptului că ancheta nu prezintă indicii că ar fi fost efectuată “în mod complet şi deplin”.

Acesta considera că ancheta efectuată de DNA ar fi fost “incompletă şi părtinitoare” şi că materialul probator administrat nu ar fi de natură “să conducă spre concluzii certe cu privire la existenţa sau inexistenţa culpei penale”. La primul termen de judecată în acest dosar, patronul MTS Company, Teodor Moga, cel care a depus plângerea în instanţă, a declarat presei că numele lui Traian Băsescu ar fi ajuns din greşeală în acest dosar. “Traian Băsescu, eventual l-am înjurat vreodată, aşa cum îi înjură lumea pe preşedinţii ţării, dar nu am niciun motiv în acest dosar să mă plâng împotriva lui. Figurează (printre intimaţi, n.r.) – o fi scos vreun procuror din eroare numele lui, eu nu-mi amintesc să îi fi scris numele, nici nu l-am pomenit în cei 10 ani, nici la biserică, nici în altă parte (…) Numai din greşeală de redactare a cuiva (apare numele fostului preşedinte, nr. ) că n-am nicio treabă cu el”, a spus Teodor Moga. Compania a depus iniţial plângerea la Tribunalul Mureş, însă instanţa şi-a declinat competenţa către Curtea de Apel Târgu Mureş, având în vedere că printre intimaţi se regăsesc avocaţi şi judecători.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE