Home / Administratie / Pronunțarea asupra excepțiilor amânată în dosarul ASA. Se reia în 23 februarie

Pronunțarea asupra excepțiilor amânată în dosarul ASA. Se reia în 23 februarie

Distribuie

Dorin Florea la iesirea de la DNA_site

Amânare în procesul ASA, care a avut luni, la Tribunalul Harghita, primul termen în camera preliminară. Inculpații au solicitat amânarea pentru pregătirea apărării și prezentarea apărătorilor titulari. Un nou termen a fost fixat peste două săptămâni. În dosarul ASA sunt inculpați pentru abuz în serviciu primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, și directorul economic – în prezent suspendat din funcție – Kiss Imola. Pentru complicitate la abuz în serviciu sunt judecați mai mulți consilieri locali și actuali și foști angajați ai Primăriei Tîrgu Mureș.

 

Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Harghita a hotărât, luni, amânarea pronunțării asupra contestației împotriva măsurii asigurătorii, respectiv asupra măsurilor şi excepţiilor ridicate de către inculpații din dosarul ASA (n.a. FC Municipal, la momentul începerii urmării penale în dosarul 103/P/2013 al Serviciului Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș din cadrul Direcției Naționale Anticorupție), înregistrat în 16 decembrie pe rolul instanței din Miercurea Ciuc sub numărul 1757/96/2015.
Judecătorul a amânat pronunțarea asupra contestației la solicitarea apărătorului ales al contestatorului. Menționăm că măsuri asiguratorii au fost dispuse în timpul urmăririi penale împotriva lui Ioan Nucu Man, fostul președinte al FC Municipal, care are sechestrate mai multe bunuri imobile, și împotriva Asociației Sportive ASA 2013 Tîrgu Mureș, care are conturile poprite.
În privința măsurilor și excepțiilor, judecătorul a decis amânarea pentru ca inculpații să își poată pregăti apărarea şi să fie prezenți apărătorii titulari.
Noul termen fixat în cauză este 23 februarie.
În 16 decembrie, Biroul de Relații Publice din cadrul DNA a dat publicității comunicatul privind trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului Dorin Florea și a directorului economic al Primăriei Tîrgu Mureș, Kiss Imola, pentru abuz în serviciu. Pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sunt trimiși în judecată viceprimarul Claudiu Maior, consilierii locali Benedek István și Ioan Fărcaș, Bakó László Attila și Virgil Măceșanu, angajați ai Primăriei Tîrgu Mureș, și fostul secretar al municipiului, Maria Cioban.
De asemenea, Ioan Nucu Man este inculpat și trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri, în formă continuată (105 acte materiale), și spălare de bani.
Inculpată este și Asociația Sportivă Fotbal Club ASA 2013 pentru spălare de bani.
Procurorii care au întocmit actul de sesizare a instanței susțin că finanțarea cu peste 7 milioane de lei a clubului ASA, la acea vreme FC Municipal, a fost ilegală pentru că asociația sportivă înregistra datorii la bugetul de stat.
Persoanele trimise în judecată și-au susținut în nenumărate rânduri nevinovăția, cotidianul Zi de Zi reflectând în edițiile sale și punctele de vedere ale celor inculpați în acest dosar.
Așa cum menționam într-una din edițiile anterioare, funcționarii publici din cadrul Primăriei sunt suspendați din funcție pe perioada procesului conform Legii 188 privind Statutul funcționarului public. În schimb, pentru consilieri locali, viceprimar sau viceprimar, legislația prevede că aceștia își pierd mandatul doar dacă sunt condamnați definitiv la o pedeapsă privativă de libertate. Suspendarea acestora ar putea interveni doar în situația în care sunt arestați preventiv.
Ligia VORO

Foto: Primarul Dorin Florea se consideră nevinovat


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Iluminat festiv în Sărmașu

Distribuie Primarul orașului Sărmașu, ec. Valer Botezan, a pornit marți, 5 decembrie, iluminatul festiv în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.