Peste 50 de pensionari pleacă la băi săptămâna viitoare Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 377 Vizualizări

Peste 50 de pensionari pleacă la băi săptămâna viitoare

DSC_6873

Săptămâna viitoare pleacă la tratament prima serie de pensionari beneficiari ai biletelor de tratament pe anul acesta. Casa Judeţeană de Pensii Mureş a început deja distribuirea celor 56 de bilete pentru seria 1, cu datele de intrare în zilele de 15-17 februarie 2016, în staţiunile Buziaş, Covasna, Olăneşti, 1 Mai, Amara, Bizuşa, Geoagiu, renumite în tratamentul pentru afecţiuni cardio-vasculare, digestive şi reumatismale. Cererile înregistrate vor fi repartizate în aceste zile, dar Casa Judeţeană de Pensii Mureş acceptă în continuare solicitări în acest sens, în limita locurilor disponibile pe staţiuni şi în funcţie de afecţiunile medicale pe care doresc să le trateze, la recomandarea medicului.

Când vor sosi și restul biletelor

Locurile vor fi repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, durata unui sejur este de 16 zile, iar prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.

Anul acesta, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice vor fi asigurate un număr de 59.641 locuri, din care judeţul Mureş va beneficia de 1.232 de bilete. La acestea se vor adăuga locurile de tratament balnear ce vor fi contractate în perioadele următoare cu ceilalţi operatori economici, în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul current. După data de 15 martie, la Casa Județeană de Pensii Mureș vor sosi şi celelalte bilete alocate judeţului Mureş, în celelalte staţiuni ca și în anii precedenți, Sovata, Felix, Herculane.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. Persoanele îndreptățite pot beneficia de un singur bilet de tratament în perioada unui an calendaristic.

DSC_6878

”Vrem să menţionăm în mod special faptul că în unităţile de tratament balnear unde avem repartizate bilete în prezent aflate proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) , prin Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă “T.B.R.C.M.” SA, s-au continuat programele de investiţii şi modernizări. Astfel, s-au pus în funcţiune obiective noi: baze noi de tratament, restaurante şi spaţii de cazare de confort superior, există aparatură medicală de înaltă tehnologie și personal medical calificat, s-au reclasificat o parte însemnată din locurile de cazare la o categorie superioară de confort și s-a creat acces la resursele naturale – mofete, ape termale, ape minerale. Anul acesta, calitatea serviciilor oferite beneficiarilor biletelor de tratament balnear în aceste unităţi va fi substanțial îmbunătățită ” precizează Eugenia Neagoe, director executiv Casa Județeană de Pensii Mureș.

Criterii noi în acordarea biletelor de tratament

Criteriile pe baza cărora se acordă biletele pentru tratament balnear în anul 2016, precum şi nivelul contribuţiei băneşti individuale a asiguraţilor şi a pensionarilor sunt aproximativ aceleaşi ca anul trecut, dar sunt şi câteva noutăţi. Pensionarii și asigurații din sistemul militar nu vor mai depune în anul 2016 cereri de acordare a biletelor de tratament balnear la casele teritoriale de pensii ori la CNPP, ci se vor adresa direct caselor sectoriale de pensii, în evidența cărora se află. Totodată, având în vedere că au crescut nivelurile salariului minim brut pe economie, al câștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2016, precum și cuantumul pensiei medii, au fost actualizate tranşele de venituri în baza cărora se calculează punctajele pentru fiecare cerere. În plus, au fost actualizate și documentațiile care trebuie depuse ca anexe la cererile de bilete, în funcție de categoriile de beneficiari.

Durata sejurului pentru un bilet de tratament (în seriile contractate cu staţiunile şi unităţile de cazare) este tot 16 zile, din care tratamentul balnear este de 12 zile, în sezon (perioada 15 mai – 31 august a fiecărui an) sau în extrasezon (aferent celorlalte perioade ale anului).

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE