Home / Sport / Când va avea Târgu-Mureșul Patinoarul artificial?

Când va avea Târgu-Mureșul Patinoarul artificial?

Distribuie

patinoarAdevărata explozie a sportului târgumureșean din ultimul deceniu, în care mai multe echipe au cucerit titluri naționale sau au ocupat locuri pe podium în sporturile de echipă, a adus în oarecare măsură și înmulțirea sau modernizarea bazelor sportive. Printre acestea, unul dintre proiecte era și patinoarul artificial.

Construcția, aflată în proprietatea Ministerului Sportului, a fost începută pe vechiul teren de handbal, pe care ASA întâlnea în 1974 campioana Steaua București, cu majoritatea componenților reprezentativei României, proaspeți campioni mondiali. În urmă cu 7 ani, construcția trebuia finalizată, dar au fost definitivate mai degrabă alte baze din țară, iar cea de la Tîrgu Mureș a rămas aproape de finisare.
Nefinalizarea patinoarului a afectat și hocheiul târgumureșean, sport cu tradiție în urmă cu câteva decenii. Sportivii Hochei Club Mureș sunt nevoiți să se deplaseze sute de kilometri pentru a participa la competiții, pe cheltuiala părinților, ajutați în limita posibilităților, cu transportul, de Primăria Târgu-Mureș, deoarece nu au unde juca acasă.
Nici pentru antrenamente nu au un spațiu potrivit. În aceste zile de iarnă, cu temperaturi peste pragul înghețului, micii hocheiști sunt nevoiți să efectueze antrenamentele în condiții improprii, ocupând la nevoie spațiul acoperit al patinoarului în aer liber situat la câteva zeci de metri de construcția nefinalizată, patinoar destinat însă și publicului.
Așa s-a antrenat și ieri echipa de juniori, dar după câteva minute s-a retras în spațiul acoperit, deoarece a început ploaia. O altă variantă de antrenament este să se pregătească pe role, lucru impropriu pentru hocheiul pe gheață.

Petiție la minister

Primăria Tîrgu Mureș a înaintat o petiție Ministerului Sportului, semnată de către toți părinții care au copii la clubul de hochei, dar rezultatele întârzie să apară.
„Primăria a fost și va fi întotdeauna alături de sport și, în special, acolo unde sunt angrenați copiii târgumureșeni. Este vorba despre copiii noștri și este normal să-i sprijinim și să-i încurajăm. Din păcate, lucrarea de lângă noi, aproape finalizată, se află în continuare în așteptare. Nu s-a dat această lucrare orașului, iar ministerul tergiversează finalizarea ei. Am vorbit în acești ani cu trei sau patru miniștri, dar copiii noștri se văd nevoiți să meargă în continuare cu autobuzul în alte părți. Reprezentanții ministerului au venit, s-au uitat, au analizat și n-o să credeți ce ni s-a răspuns: „Dacă cu foștii miniștri nu s-a reușit, n-o să se reușească finalizarea nici cu următorul. Așa ni s-a răspuns, iar noi a trebuit să luăm atitudine”, a declarat, miercuri, viceprimarul Claudiu Maior, prezent la antrenamentul hocheiștilor.
Unul dintre părinți și-a exprimat, de asemenea, nemulțumirea pentru nefinalizarea lucrărilor.
„Nu este normal ca să avem un patinoar artificial lângă noi, aproape finalizat și să nu se primească sprijinul pentru a-l putea pune în funcțiune. Noi suntem nevoiți să facem deplasări de sute de kilometri pentru ca echipa să poată participa la competiții, așteptând de atâția ani să avem patinoarul nostru”, a spus acesta.

 

De asemenea, verificati

FOTO: Noi imagini cu șantierul de la Patinoarul artificial din Târgu Mureș

Distribuie Thomas Moldovan, vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS), a verificat vineri, 12 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.