Constantin Copotoiu & Horaţiu Suciu, tandem pentru Senatul UMF Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 827 Vizualizări

Constantin Copotoiu & Horaţiu Suciu, tandem pentru Senatul UMF

111Noul Senat al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş a fost validat miercuri, 10 februarie, cu ocazia unei şedinţe – maraton care a durat aproape patru ore. Cel mai aşteptat moment al şedinţei a fost alegerea noii structuri de conducere a Senatului, pentru funcţia de preşedinte înscriindu-se două candidaturi, cea a preşedintelui în exerciţiu, prof. dr. Constantin Copotoiu, şi cea a prof. univ. dr. hab. Theodora Benedek, şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

După numărarea voturilor, comisia a constatat următorul rezultat: 28 de voturi pentru prof. dr. Constantin Copotoiu, 24 de voturi pentru prof. univ. dr. hab. Theodora Benedek şi 2 voturi anulate. De asemenea, pentru următorii patru ani Senatul UMF Târgu-Mureş va avea doi vicepreşedinţi: prof. univ. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare şi Transplat Târgu-Mureş din partea liniei române şi un vicepreşedinte din partea liniei maghiare, care va fi numit cu ocazia unei viitoare şedinţe. La finalul şedinţei, prof. dr. Constantin Copotoiu a avut amabilitatea să acorde un „flash-interviu” publicaţiei noastre.

Reporter: Prezentaţi, vă rog, noua structură a Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

Prof. dr. Constantin Copotoiu: Astăzi (miercuri, 10 februarie – n.r.), Senatul vechi a validat noul Senat, din noul Senat fac parte 59 de membri, dintre care 10 studenţi şi 49 de cadre didactice, de la toate facultăţile universităţii, respectiv Medicină Generală, Farmacie şi Stomatologie, secţiile Română şi Maghiară. S-au ales structurile Senatului, în funcţia de preşedinte fiind ales subsemnatul. Potrivit normelor, preşedintele îşi alege colaboratorii, adică un vicepreşedinte şi un secretar. Având în vedere particularităţile universităţii noastre, care are două linii de studiu, linia română şi linia maghiară, am propus să alegem şi un vicepreşedinte de la linia maghiară. Ca atare, Senatul UMF Târgu-Mureş are doi vicepreşedinţi şi un cancelar, căruia în trecut îi spuneam secretar.

Rep.: Cine sunt vicepreşedinţii şi cancelarul Senatului UMF Târgu-Mureş?

C.C.: Vicepreşedinte din partea liniei române este Horaţiu Suciu, iar funcţia de cancelar este ocupată de Monica Monea. Din câte am înţeles, vicepreşedintele din partea liniei maghiare va fi propus responsabilul liniei maghiare în Senat.

Rep.: În ceea ce vă priveşte, vorbim despre un nou început… Care este principala prioritate pe care v-aţi stabilit-o pentru următorii ani?

C.C.: Prioritatea de bază pe care mi-o propun este să contribuim cu toţii la dezvoltarea Universităţii şi să o ducem acolo sus, unde îi este locul. Să ne preocupăm foarte mult de instruirea studenţilor, pentru că studenţii noştri întotdeauna au fost bine pregătiţi, mergând în alte universităţi din ţară sau din străinătate au lăsat o frumoasă impresie. De asemenea, o altă prioritate care mă preocupă este creşterea activităţii ştiinţifice la nivelul cadrelor didactice şi bineînţeles să fim mai exigenţi, să păstrăm spiritul academic în cadrul universităţii noastre şi cred că această comisie de disciplină a universităţii va avea de lucru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE