Home / Social / Protecția consumatorilor cere marcarea interzicerii fumatului

Protecția consumatorilor cere marcarea interzicerii fumatului

 

646x404

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Mureș anunță instituțiile și unitățile care administrează spații publice închise și locurile de joacă pentru copii să ia măsuri pentru marcarea acestora. Fumatul este interzis complet în aceste spații prin Legea care va intra în vigoare la 16 martie 2016.

După cum ne explică Marcela Achim, comisar șef adjunct CJPC Mureș, prin spațiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Prin spațiu public închis la locul de muncă se înțelege orice spațiu care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă.

Prin loc de joacă pentru copii se înțelege orice spațiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către copii.

În transportul în comun este interzisă și utilizarea țigaretei electronice, iar prin mijloc de transport în comun se înțelege orice vehicul utilizat pentru transportul contra-cost al persoanelor.

Totodată, legea interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private. Și comercializarea produselor de tutun în unitățile sanitare și în cele de învățământ de stat și private este interzisă prin lege.

Persoanele responsabile din instituții și unitățile care administrează spațiile trebuie să elaboreze și să pună în aplicare regulamente interne, care să prevadă inclusiv că încălcarea normelor privind fumatul reprezintă o abatere disciplinară gravă. De asemenea, vor trebui să marcheze spațiile menționate prin indicatoare „Fumatul interzis!” și să folosească simbolul internațional cu o țigaretă barată de o linie transversală.

”Având în vedere că această lege intră în vigoare cu data de 16 martie 2016, rugăm instituțiile și unităţile care administrează spațiile enumerate mai sus să ia măsuri pentru marcarea acestora cu indicatoarele prevăzute de lege, astfel încât să prevenim sancționarea contravențională a acestora” precizează comisarul șef adjunct, Marcela Achim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

SPECIAL. Maurice the Pug, cățelul cu peste 15.000 de urmăritori pe Facebook!

Povestea lui Maurice the Pug începe în 2013, în noaptea de Halloween, și se continuă …