U-BT Cluj-BC Mureș, cu Steaua „la pândă” BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 90 Vizualizări

U-BT Cluj-BC Mureș, cu Steaua „la pândă”

IMG_4484În ultima etapă a sezonului regulat din cadrul Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș întâlnește sâmbătă seara de la ora 19.00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, formația locală U-BT. Ambele echipe se află pe podium, la egalitate de puncte cu Steaua CSM Eximbank București, 35, la două în spatele orădenilor de la CSM, care și-au asigurat prima poziție pentru finalul sezonului regulat. Întâlnirea de la Cluj poate avantaja în schimb formația bucureșeteană în cazul unei victorii a mureșenilor, datorită avantajului partidei directe și a unei victorii probabile a Stelei la Timișoara. Un eșec al „tigrilor” pe Someș ar asigura clujenilor locul secund, având avantaj față de Steaua, și i-ar plasa pe mureșeni pe unul din ultimele locuri pentru startul din play-off, de unde se pleacă cu numărul de puncte cumulate, diferențele fiind însă minime.

Înfrângere neașteptată pe malul Dunării
Acest lucru se datorează înfrângerii oarecum neașteptate a mureșenilor în etapa intermediară de miercuri, când au cedat la Galați, 83-74 (25-25, 21-22, 17-13, 20-14) pentru formația locală Phoenix. Dacă se impuneau pe malul Dunării, mureșenii puteau încheia fără probleme pe locul secund, la un singur punct de prima poziție. Partida de la Galați a fost deosebit de echilibrată, cu mureșenii la conducere aproape pe durata întregului prim sfert, când au avut și 7 puncte. Gălățenii au egalat la final și primul act s-a încheiat 25-25. În sfertul secund s-au inversat rolurile. Gazdele au avut la jumătatea lui 9 puncte în față, dar cei care au intrat la vestiare în avantaj au fost mureșenii, deși acesta a fost minim. La reluare, elevii lui Audrius Prakuraitis nu s-au regăsit. Gălățenii au preluat inițiativa și au încheiat sfertul trei cu avantaj de 3 puncte. Cu un procentaj greu de înțeles de la linia de libere, „tigrii” nu au mai reușit să revină în ultimul act. Au reușit o singură dată să mai egaleze la mijlocul acestuia, la 71, dar până la final doar Martinic a mai înscris un coș de 2 puncte și o liberă, după ce în urmă cu mai bine de trei minute tot el reușea egalarea cu un coș de la distanță. De la linia de libere mureșenii au trimis doar de 4 ori în coș, adevărat, din doar 11 aruncări, în timp ce de partea cealaltă gazdele au ratat una singură din 18.
Pentru BC Mureș au punctat: Pustahavar 16 (3×3), Martinic (2), Barro și Jurevicius (2) câte 14, Gajovic 9 (2), Lazar 4, Barabasi 3 (1). A mai jucat Fraseniuc.
De la Gălățeni cel mai eficient a fost Bojovic, cu 26 de puncte (2×3), urmat de Rohte 16, Lawrence 12 (2), Pesic 11 (1) și Petica 8 (1).

Cu clujenii și în Cupa României
Bilanțul întâlnirilor directe între BC Mureș și U-BT Cluj Napoca este favorabil mureșenilor cu 20-17, scor la care s-a ajuns în urma seriei de patru victorii consecutive ale „tigrilor”. Acest bilanț se va îmbogăți la acest final de sezon cu cel puțin alte patru jocuri. Acest lucru, datorită faptului că, în afara partidei de campionat de sâmbătă, vor mai avea apoi o dublă în prima fază din play-off, dar cele două se vor întâlni și în semifinala Cupei României, care se va disputa la Oradea, în 10 aprilie. După play-off, cine știe?

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE