Marius Paşcan, decis să se adreseze la CSAT şi DNA Politic
  • admin
  • 3 comentarii
  • 220 Vizualizări

Marius Paşcan, decis să se adreseze la CSAT şi DNA

pascan
Senatorul liberal Marius Paşcan a anunţat vineri, 12 februarie, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu-Mureş, că va sesiza Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) şi Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul unor responsabili din Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, referitor la Parcul Natural Defileul Mureşului Superior a proprietăţilor, informează Agerpres.
Potrivit site-ului www.agerpres.ro, parlamentarul a reacţionat astfel după ce a primit din partea MMAP un răspuns la o interpelare, care poartă o semnătură indescifrabilă în dreptul numelui ministrului, în care consideră că “sunt vădite, în locul unor argumente, pertinente dezinformări şi chiar minciuni sfruntate”. “Pur şi simplu mă văd nevoit să adresez o plângere penală pentru cel care minte, care semnează în locul ministrului şi pentru ce interese de culise există în această ecuaţie, câtă vreme de Senat a trecut un proiect legislativ prin care se arată că orice arie naturală protejată va fi administrată de stat. Susţin acest proiect pentru că eu cred că statul are suficiente resurse, prin direcţiile silvice, garda silvică – problema pădurilor a devenit prin lege o chestiune care ţine de competenţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pe care îl voi sesiza în perioada următoare, arătând complicităţile, minciunile, dezinformarea şi falsul la care se pretează Ministerul Mediului prin diverşi funcţionari, probabil cu interese oneroase”, a declarat Marius Paşcan, care a spus că plângerea la DNA va viza abuzul în serviciu.
Acesta a spus că în răspunsul primit de la MMAP există o distorsionare a adevărului legat de dezbaterea publică de la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş, referitoare la problemele grave apărute în Parcul Natural Defileul Mureşului Superior, generate de administrarea acestuia de către Ocolul Silvic Privat din Gheorgheni, care ar împiedica proprietarii de păduri şi terenuri să şi le administreze. De asemenea, senatorul a spus că proprietarii de terenuri sunt obligaţi să plătească tot felul de taxe pentru orice doresc să facă inclusiv în propriile curţi, că li se interzice culegerea de ciuperci din pădurile lor şi nici nu au voie să folosească copacii doborâţi de vânt, dacă nu plătesc taxe acelui ocol silvic privat şi nici măcar să aducă pe cineva în scop turistic pe proprietăţile lor. În plus, susţine acesta, şi primăriile care organizează Festivalul Văii Mureşului, pe o serie de terenuri private, sunt de asemenea obligate la plata unei taxe către Ocolul Silvic Privat Gheorgheni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Oare ce face tovarasul Pascani in realitate?Si de ce nu nu-l verifica nimeni?Oare de ce nu se adreaseaza CSAt-ului si in cazul tovarasului DUSA?

  • Pascan asta intai ar trebui sa se adreseze CSAT-ului si cui o mai vrea el-si apoi sa vina sa-si dea aere pe aicea.Nu stiu ce a facut in acesti 4 ani de cand incurca lumea perin PARLAMENT??Cam tarziu PASCANE???Te-ai trezit din somn,si visezi alesule de pe locul 4-votat de cateva neamuri si vecini de-ai tai din UNIRII.

  • sunt cca 200 de firme romanesti care fura lemnul din valea muresului si doar 5 unguresti.Pascane iti dai cu stangul in dreptul?sau n-ai luat DREPTUL?hotisorul carpatilor!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE