Debut cu stângul pentru Grigoraș și Mutu FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Debut cu stângul pentru Grigoraș și Mutu

asaÎn etapa a XXIV-a a Ligii I de fotbal ASA Târgu-Mureș a pierdut vineri seara pe teren propriu cu scorul de 1-0 întâlnirea cu Pandurii Târgu-Jiu. Unicul gol al partidei a fost înscris dintr-un penalty transformat în minutele de prelugire ale primei reprize de Săpunaru. Stăncioiu a intervenit la o minge trimisă în adâncime la picioarele lui Hora, a prins balonul, dar centralul a dictat penalty la semnalizarea asistentului, pe motiv că portarul roș-albaștilor a avut piciorul pe glezna adversarului. Pentru ASA este prima înfrângere pe teren propriu din acest sezon, una care le periclitează participarea în play-off, mai ales că singura chipă cu care se afla în luptă pentru ultimul loc, CSMS Iași a învins în deplasarea de la Ovidiu, 2-1 cu Viitorul Constanța. Mureșenii au început jocul cu două absențe notanile. Fundașul stânga, Balic a fost suspendat, iar vârfului Țucudean nu i-a sosit „cartea verde” de la ultuima echipă la care a activat.

Joc sub așteptări din partea ambelor echipe
După perioada pregătirilor de iarnă, ambele echipe au început jocul prudent, rezultând o primă repriză fără prea multe realizări. Pe un teren greu, echipele și-au împărțit dominarea în prima repriză. În puține rânduri mingea a ajuns până în preajma celor două porți. După două lovituri libere ale oaspeților rămase fără rezultat și una expediată de Brandan în zid, o primă fază a avut loc abia în minutul 23, când Costa a întârziat șutul, i-a pasat lui Mureșan, care a trimis primul șut pe poartă, după care, în minutul următor, tot el a preluat o minge pe piept, dar a trimis imprecis. După ce o acțiune tăioasă de atac purtată în minutul 29 de Hora a fost blocată de Stăncioiu, un prim șut mai periculos al Pandurilor a fost expediat de Antal, reținut de Stăncioiu. După un vole trimis mult peste al lui Voiculeț în minutul 42, când toată lumea se aștepta ca repriza să se încheie la egalitate, a venit faza din ultimul minut, care a adus și unicul gol al meciului.
Schimbări rapide la relaure, joc precipitat
În primele minute ale reprizei secunde, în ambele echipe s-au efectuat modificări. La ASA a intrat Adrian Mutu în locul lui Laurenșiu Buș și Ndoye în locul lui Gorobsov, iar la Pandurii a intrat în al doilea minut Wellington în locul lui Hora. În apărarea rezultatului, oaspeții au transformat propriul careu într-o fortăreață, în timp ce mureșenii au jucat tot mai precipitat, negăsind sluții pentru a depăși defensiva grupată a gorjenilor. La o fază la care portarul Stanca a ținut prea mult mingea, s-a dictat lovitură liberă indirectă din interiorul careului, dar șutul lui Mutu a nimerit zidul. După un șut expediat pe poartă de Mureșan, noul decar al echipei mureșene a avut încă o dată șansa de a debuta cu gol în minutul 84, la o lovitură liberă de la marginea careului, dar a trimis slab și Stanca a prins cu siguranță. Ndoye a trimis din alergare la rândul său direct în brațele portarului advers. De partea cealaltă, formația Pandurii s-a mulțumit să apre rezultatul, lucru pe care l-a reușit, obținând o victorie care le asigură matematic prezența în play-off. ASA își păstrează locul 6 datorită golaverajului superior și al rezultatului direct față de ieșeni, dar vor avea nevoie de puncte în următoarele două etape, în care întâlnesc CFR Cluj, în deplasare și FC Botoșani, pe teren propriu.
Au evoluat formațiile:
ASA: Stăncioiu- Velayos, Balaur (86 Ciolacu), M. Constantin, Brandan, Mureșan, Gorobsov (58 Ndoye), Jazvic, Voiculeț, L. Buș (48 Mutu), R. Costa.
Pandurii: Stanca- Ungurușan (85 Nicoară), Vasco Fernandez, Săpunaru, Acsinte, Răuță, Mrzljak, Răduț, Antal (61 Ciucur), Nistor, Hora (47 Wellington)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE