Home / Sport / Fetele de la BC Sirius își asigură fotoliul de lider

Fetele de la BC Sirius își asigură fotoliul de lider

Distribuie

3_siriusÎn etapa a IX-a a seriei B din Liga I de baschet feminin, BC Sirius Târgu-Mureș a învins sâmbătă cu 85-78 (14-26, 19-14, 29-26, 23-12), în deplasare, formația secundă a Universității Cluj. Partida disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian” din orașul de pe Someșul Mic constituia derby-ul seriei, între primele două clasate. Mureșencele au înregistrat 6 victorii și au suferit o singură înfrângere, la Danzio 2 Timișoara, nici aceea omologată de către Federația Română de Baschet, în timp ce clujencele au acum deja trei eșecuri, dintre care două în fața celor de la BC Sirius. În urma acestei victorii, echipa antrenorului Steff Zakarias și-a asigurat matematic primul loc în grupă și se poate pregăti pentru turneul final de promovare în Liga Națională. Acesta se va disputa în perioada 18-24 aprilie, dar nu a fost stabilită localitatea. Mureșencele mai au de susținut partida din ultima etapă a sezonului regulat, la Oradea, cu Universitatea CSM din localitate și restanța cu CSU 2 Alba Iulia, pe teren propriu. Această ultimă întâlnire va avea loc sâmbătă, 27 februarie, în sala Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, dar întâlnirea de la Oradea ar putea fi reprogramată. Indiferent de rezultatele acestor jocuri, mureșencele nu mai pot fi depășite de echipa clujeană, în fața căreia au și avantajul dublei victorii.

Răsturnare spectaculoasă de scor
În partida de la Cluj echipa mureșeană a pornit mai greu. Gazdele au câștigat primul sfert la 12 puncte și avantajul s-a mărit în al doilea până la 20 de puncte. De aici a pornit „cursa de urmărire”, reușită de această dată. Sirius a recuperat până la pauza mare 5 din cele 12 puncte ale primului sfert, dar mai erau 7 în favoarea gazdelor. O apărare eficientă la reluare a făcut ca gazdele să nu reușească niciun coș în prima jumătate a sfertului trei, perioadă în care mureșencele au trecut la conducere. Ofensiva a continuat și la doar cinci minute rămase, BC Sirius avea un avantaj de 10 puncte. Două dintre jucătoarele plecate de la Târgu-Mureș la echipa din Cluj, revenite acum pe Mureș, Meszáros Kata și Gál Emese au fost printre principalele marcatoare, alături de o altă mureșeancă, căpitanul Janina Simionca. Cele trei au reușit nu mai puțin de 52 de puncte. Ele au fost completate perfect de către Alina Pop și chiar Imréh Dorotya, care deși a evoluat doar în în ultimele cinci minute a reușit să înscrie 7 puncte, aavut 2 recuperări și un capac. Toate celelalte componete și-au adus contribuția prin intervenții utile echipei, chiar dacă nu au înscris.
Marcatoarele echipei mureșene au fost: Meszáros 24 puncte, A. Pop, 18 (3×3), Simionca 16 (2), Gál 12 (4), Imréh 7, A. Radu 6, Parajdi Tékla 2. Au mai jucat: Gombos, Pálfi, Füzes, Gherendi și Ivácson.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.