FOTO. Ambele trofee la Cupa Transilvania Cotraco la Minibaschet merg la București Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 252 Vizualizări

FOTO. Ambele trofee la Cupa Transilvania Cotraco la Minibaschet merg la București

7Partidele din grupele celei de-a V-a ediții a Cupei Transilvania Cotraco s-au încheiat sâmbătă cu finalele categoriei Minibaschet. Finalele disputate în Sala Sporturilor au revenit echipelor bucureștene Sportul Studențesc „Dan Dacian” la fete și BC Laguna la băieți. Deși programată să încheie ediția, finala băieților a fost reprogramată la orele dimineții, deoarece finalista germană Jahn München-Rosenheim a solicitat acest lucru, pentru a ajunge la timp la avionul cu care urmau să plece acasă. Bucureșetenii au învins cu scorul de 41-22 și și-au păstrat trofeul cucerit cu un an în urmă (foto). Pe treapta a treia a podiumului a urcat CS U BT Cluj-Napoca, după ce a învins în finala mică formația CSU Ploiești cu 34-29.
Cea mai bine clasată echipă târgumureșeană a fost ACS Gladius, care a cedat cu 22-37 întâlnirea pentru locurile 7-8 cu CS Agronomia 4Sports București. De remarcat evoluția micilor baschetbaliști de la BC Mureș, pregătiți de Sos Tibor Zsolt, care, deși cu un an mai mici decât adversarii, au câștigat meciul pentru locurile 11-12 cu 34-26 în fața celor de la Dan Dacian 2 București. Un onorant loc 11 din cele 22 de competitoare. O altă echipă târgumureșeană, Lucky Dragons a câștigat la limită meciul pentru locurile 17-18, scor 34-33 în fața formației Phoenix Galați.
Premiile speciale ale categoriei au revenit germanului Sebastian Hartmann, care a cucerit titlul de coșgeter, în timp ce Iannis Păduraru de la Laguna a fost desemnat MVP-ul finalei.

Dublă a fetelor de la Dan Dacian București
Înaintea ultimului meci al competiției, finala fetelor, a avut loc deja obișnuitul meci „demonstrativ” între o echipă a organizatorilor și reprezentanții presei mureșene, un meci care a menținut atmosfera de voie bună înaintea finalei fetelor. Scorul nu a avut vreo importanță, tabela fiind uneori modificată în ton cu atmosfera generală de bună dispoziție. După ce au cedat în urmă cu un an, reperezentanții presei și-au luat revanșa în acest an. În prima parte au luat un avantaj considerabil, organizatorii au întors rezultatul la reluare, dar au cedat la final.
La fel ca și în competiția de Babybaschet, disputată în primele zile ale competiției, la fete s-a impus tot echipa clubului Sportul Studențesc „Dan Dacian” București, care a câștigat cu 35-15 finala cu Phoenix Galați. Pe locul trei s-a clasat ICED București, învingătoare cu 30-20 în finala mică în fața celor de la CNAM Dej. Coșgetera competiției a venit de la medaliata cu bronz, ICED, Ana Bucur, iar MVP-ul finalei a fost desemnată Anisia Pușcașu, de la Sportul Studențesc „Dan Dacian”. Cele mai bine clasate echipe mureșene au fost ACS Gladius și BC Sirius din Târgu-Mureș, care și-au disputat locurile 5-6. Victoria a revenit celor de la Sirius cu 22-13.

[zizigallery id=1899]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE