Elevii de la „Papiu”, solidari cu cei care luptă împotriva cancerului Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Elevii de la „Papiu”, solidari cu cei care luptă împotriva cancerului

12705437_790960787702974_3421717344395825373_nAsociația Little People România și Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureș au organizat luni, 15 februarie, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer, o acțiune socială prin care aproximativ 250 de elevi și-au manifestat solidaritatea față de cei care luptă împotriva cancerului, prin purtarea unei bandane.

Este pentru al treilea an consecutiv când Asociația Little People derulează campania de conștientizare „Zilele Bandanei” și pentru prima oară când o școală din Mureș ia parte la acest proiect. Prima ediție a campaniei, din 2014, s-a desfășurat cu implicarea activă a mai mult de zece mii de oameni. Mesajul campaniei a ajuns la peste 28 de milioane de oameni. O elevă în clasa a X-a a Colegiului „Papiu” a învins recent lupta cu o boală cancerigenă și s-a arătat extrem de încântată când a aflat că majoritatea colegilor ei se alătură luptei împotriva cancerului la copii. Inițiativa este un îndemn la acțiune și solidaritate și comunică un mesaj simplu: „Port bandana, pentru că îmi pasă!”. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității.
„Avem astăzi un moment care îmi este drag sufletului, dar nu aș spune că îmi provoacă numai bucurie. Înainte de concursurile școlare și de olimpiadele naționale la care ne așteptăm să avem rezultate, te gândești la sănătatea copiilor, în primul rând. Orice ar fi, îți dorești să fie sănătoși. Da, este o problemă cu starea de sănătate a tinerei generații în principiu, dar dorim să știe că suntem alături de fiecare în parte. Ne interesează fiecare copil, dar ne interesează foarte tare fiecare copil din școala noastră. Au fost situații complicate pe care le-au depășit cu curaj, cu seninătate, cu sprijinul familiilor și în final trebuie să le spunem să le dea Dumnezeu sănătate, să aibă putere să le ducă toate înainte”, a transmis prof. Cristina Ligia Someșan, directoarea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

„Port bandana pentru că îmi pasă!”
La Tîrgu Mureș, asociația funcționează de un an de zile. Elevii Colegiului şi-au achiziţionat bandane, brăţări şi jucării Yo-yo cu mesajul „Port bandana pentru că îmi pasă!”. Reprezentanții Colegiului își propun să continue campania și anul viitor iar astfel să implice în aceste acțiuni și mai mulți elevi.
„Astăzi, elevii Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” au răspuns invitației lansate de Asociația Little People România de a transmite mesajul campaniei „Port bandana pentru că îmi pasă!”. Copiii poartă astăzi, 15 februarie, de ziua Internațională a Copilului cu Cancer, bandane, brățări sau jucării Yo-yo în semn de respect și solidaritate față de cei care luptă împotriva cancerului. Aproximativ 250 de elevi s-au implicat în această acțiune, aflată la prima ediție, și au dorit să transmită mesajul campaniei mai departe. Ideea de a participa la această acțiune li s-a părut inedită și anul viitor încercăm să implicăm și mai mulți ai colegiului nostru. Asociația Little People România organizează de trei ani campania „Zilele Bandanei”, iar noi dorim să o ducem mai departe și să colaborăm cu această fundație”, a precizat prof. Laura Matiș, consilier educativ.

O singură școală din Mureș, interesată de campanie
Coordonatoarea din Tîrgu Mureș a Asociației Little People România, Beata Szekely, a arătat că asociația a trimis invitații la toate școlile din Mureș, însă doar reprezentanții Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” s-au arătat deschiși să se implice în acest proiect și să-l susțină. „Eu coordonez activitățile Asociației Little People România din spital și astăzi ne aflăm la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” pentru că este Ziua Internațională a Copilului cu Cancer și avem campania „Zilele Bandanei”, în care încurajăm oamenii să devină solidari cu cei care luptă împotriva cancerului. În Tîrgu Mureș, suntem de un an și 15 persoane au beneficiat până acum de programul nostru de intervenție psihosocială în spital. În afară de pacienții internați la Oncologie, mai este și Departamentul de Nefrologie și Diabet din cadrul Clinicii de Pediatrie, adică alte aproximativ 215 persoane, care vin la camera de joacă din spital. Ne propunem ca simbolul bandanei să fie simbolul sprijinirii și susținerii a celor care luptă cu această boală. Am informat mureșenii cu privire la acțiunile noastre din spital și au existat oameni chiar interesați de ceea ce facem noi”, a menționat Beata Szekely.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE