A învins cancerul și acum își dorește să devină medic pentru a-și ajuta semenii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

A învins cancerul și acum își dorește să devină medic pentru a-și ajuta semenii

12697350_790875001044886_3171585883517785792_oDe Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, marcată astăzi, 15 februarie, Diana, în vârstă de 17 ani, elevă a Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureș, ne-a oferit o lecție de viață despre curaj, ambiție, optimism și marea dorință de a trăi. Diagnosticată în urmă cu un an și jumătate cu o boală cancerigenă, Diana a reușit să se vindece iar astăzi este o adolescentă plină de viață care își dorește să devină medic pentru a-și putea ajuta semenii.

Luni, Asociația Little People România și Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureș au organizat o acțiune socială prin care aproximativ 250 de elevi și-au manifestat solidaritatea față de cei care luptă împotriva cancerului, prin purtarea unei bandane. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Diana știe cel mai bine ce înseamnă să fii bolnav de cancer. Când majoritatea adolescenților de vârsta ei își petreceau timpul cu activități specifice vârstei și fără prea multe griji, Diana lupta cu boala și mergea la ședințe de chimioterapie și radioterapie. S-a vindecat de cancer iar acum se simte foarte bine, susține ea.
„Mă numesc Diana, am 17 ani și în urmă cu aproximativ un an și jumătate am fost diagnosticată cu cancer în zona mediastinală. După aproximativ o lună de investigații mi s-a spus exact care este diagnosticul și am început tratamentul în august 2014 și l-am terminat în luna martie a anului trecut, deci a durat aproximativ opt luni. Am făcut chimioterapie și radioterapie. Acum, mă simt foarte bine”, și-a început Diana povestea de viață.

„M-a ajutat foarte mult credința în Dumnezeu”
Credința în Dumnezeu a ajutat-o foarte mult în momentele grele. Diana a mărturisit că de la Dumnezeu a primit putere de a merge înainte și speranța ca se va face bine într-o zi. Experiența grea prin care a trecut a maturizat-o și i-a schimbat modul de gândire. Acum știe că poate depăși orice obstacol al vieții.  „Implicarea sufletească și credința au un rol foarte important în procesul de vindecare. Pe mine m-a ajutat foarte mult credința pentru că eu personal cred că am primit putere de Sus să trec peste boală. Am primit putere să gândesc pozitiv, să nu-mi pierd speranța și să nu mă las învinsă. Viața mea s-a schimbat complet în urma acestei experiențe. Mi-am schimbat viziunea asupra vieții. De exemplu, înainte eram mai închisă și nu aveam încredere în mine. În urma acestei experiențe, mi-am dat seama că eu pot fi puternică și pot învinge orice. Pot să trec peste orice obstacol. M-am maturizat și m-am redescoperit”, a arătat Diana.

„Vreau să dau o mână de ajutor celor suferinzi”
Diana are planuri frumoase pentru viitor. În prezent, este în clasa a X-a, iar după terminarea liceului vrea să se înscrie la Facultatea de Medicină. Își dorește să devină medic pentru a-i putea ajuta pe oameni. Ea le transmite copiilor și adulților bolnavi să găsească în ei puterea de a gândi pozitiv și să nu se lase înfrânți, deoarece în joc este viața lor. „Eu eram înscrisă în Organizația Salvați Copiii iar acum vreau să dau o mână de ajutor celor suferinzi. În viitor, îmi doresc să urmez Facultatea de Medicină și să pot ajuta la rândul meu alți copii. Am observat că unii oameni pe care nu-i vedeam aproape de mine s-au apropiat totuși și m-au ajutat, iar ceilalți, de la care aveam așteptări, n-au fost alături de mine. Mesajul meu pentru toți copiii și pentru cei greu încercați în viață este să găsească în ei puterea de a gândi pozitiv și să nu se lase înfrânți. Până la urmă, în joc este viața lor și cum să nu lupte pentru ea?!”, a transmis Diana.

882184_790875167711536_3858604054604201810_o

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE