Patinoarul de la Târgu-Mureş, în atenţia ministrului Lipă şi a lui Ion Ţiriac Sport
  • admin
  • 3 comentarii
  • 521 Vizualizări

Patinoarul de la Târgu-Mureş, în atenţia ministrului Lipă şi a lui Ion Ţiriac

444Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, 12 februarie, la Târgu-Mureş, după ce a vizitat patinoarul artificial din oraş că MTS a investit 7,5 milioane de euro în acest obiectiv şi că nu se vede investiţia propriu-zisă.

Vizita Elisabetei Lipă la Târgu-Mureş a venit în urma protestului declanşat de hocheiştii din oraş, ca urmare a tergiversării finalizării lucrărilor la patinoarul artificial, a cărui construcţie durează de aproape zece ani. “Am vizitat patinoarul a cărei construcţie durează de aproximativ zece ani. În această construcţie MTS a investit până acum 31 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 7,5 milioane de euro. Având în vedere că solicită în continuare buget pentru terminarea lucrărilor, am venit să văd cum stau lucrurile la acest patinoar şi sunt dezamăgită. Foarte mulţi bani investiţi şi nu se vede investiţia la faţa locului. Am stat de vorbă cu domnul primar, a spus că îmi trimite o solicitare din care să reiasă că doreşte să îl reia (la municipiu – n.r), pentru că practic terenul de aici a plecat către MTS (a fost un patinoar descoperit) şi acum doreşte să îl reia şi să îşi asume investiţia. Să vedem ce soluţii legale vom găsi ca el să treacă la primărie. E clar că un club sportiv nu are bugetul necesar pentru a susţine activitatea şi toate cheltuielile necesare funcţionării unui patinoar, având în vedere că are 2000 de locuri. Deci este ca o sală de sport unde utilităţile sunt foarte mari. Să vedem ce soluţii vom găsi. Trebuie să se ajungă la un numitor comun pentru că nu se poate să se tergiverseze această lucrare de atâţia ani şi să nu se întâmple nimic de atâţia ani. MTS nu are buget pentru o investiţie de asemenea anvergură. Îmi doresc cât mai repede, aştept solicitarea domului primar din care să reiasă ce îşi doreşte şi ce îşi asumă. Cu siguranţă, răspunsul nostru nu va fi de durată. Mi se pare că s-au investit foarte mulţi bani şi nu se văd”, a subliniat Elisabeta Lipă.

Ministrul Elisabeta Lipă a fost însoţită la Târgu-Mureş de către omul de afaceri Ion Ţriac şi de către un expert. Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, a declarat că dacă MTS decide să transfere Primăriei acest patinoar, din ziua preluării până la finalizare nu va dura mai mult de 5 luni. Florea a spus că municipalitatea a cedat MTS, în anul 2007, fostul patinoar descoperit al oraşului, pentru a se construi un patinoar acoperit, dar că din diferite motive, în special politice, construcţia acestuia a fost tergiversată.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Cineva acum o ora mi-a zis ca TIRIAC-de vreo 2 ani da tarcoale in jurul acestei sali multifunctionale-ca prin investitia sa de 2-3 milioane de lei sa si-o bage in portofel-si apoi el sa faca ce vrea muschii lui cu ea.Este dispus sa o cedeze el Primariei spre administrare-pe 50 de ani.Primaria cu cheltuielile-si el cu PATINOARUL??Grele timpuri am ajuns sa vedem in aceste zile??Cat de bulangiu poate fi-cu 2-3 milioane de lei sa-si traga o SALA de 10-15 mil. de euro???

  • Ministra LIPA trebuia s-a vina si cu o echipa de Procurori de la DNA-care imediat ar trebui sa inceapa studiile sa vada unde au disparut cei 7,5 mil.de euro-si lucrarile au fost abandonate.Parca dupa 2010 Guvernul Boc a fost la butoane-cu experta ministra Udrea la Ministerul Dezvoltarii?Noi Muresenii trebuie sa stim ca din start Miticilor de la Bucuresti li se falfaie la.. pana.. de tot MURESUL.Iar cei 15-16 Parlamentari mureseni ..dorm in front..si s-au agitat doar cand au trebuit sa-si voteze salarii mai mari si pensioare de „NESIMTITI”.Si betoanele daramaturii asazisului PATINOAR-se degradeaza vazand cu ochii.Autoritatile locale muresene ar trebui sa puna ferm piciorul in prag impotriva MITICILOR SUDISTI din conducerea tarii-si sa le mai intoarca si spatele.O fi venit LIPA asta sub acelasi…coviltir..cu arbitrul.. CRISTII,ba CRISTII-ca batjocura sa fie totala asupra MURESENILOR???!!!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE