Home / Cultură / Seară Grigore Vieru la Reghin

Seară Grigore Vieru la Reghin

1 (4)Poetul Grigore Vieru a fost aniversat vineri,  12 februarie la Biblioteca Municipală ”Petru Maior” din Reghin în cadrul unei seri de muzică și poezie. Meritul î-a revenit  Cenaclului „Lucian Blaga” din cadrul bibliotecii reghinene care a reușit să adune preț de o seară oameni de cultură, scriitori, poeți, artiști plastici, muzicieni, pentru al sărbătorii pe Grigore Vieru. ”Așa cum am promis, ne-am întâlnit din nou în cadrul Cenaclului ”Lucian Blaga” al Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” din Reghin pentru o seară memorabilă în care rolul principal să-l joace culoarea, poezia și muzica. Duminică, 14 februarie se împlinesc 81 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru, de aceea îl și evocăm cu ocazia acestui eveniment”, a precizat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” din Reghin.

Aniversarea unui vis

Au fost prezenți printre alții scriitorii Lazăr Lădariu și Nicolae Băciuț, oameni care au reamintit celor prezenți momente din viața și opera poetului Grigore Vieru, pe care au avut onoarea de a-l cunoaște personal. ”Cel mai frumos vis pe care îl poate avea un basarabean este acela de a vedea țara întregită. Pentru poetul Grigore Vieru, ori de câte ori ne-am întâlnit revenea mereu la acest gând al lui, de a trăi cu voia lui Dumnezeu să vadă România întreagă. De aceea, aniversarea lui Grigore Vieru este dincolo de o zi de naștere, este aniversarea unui vis în care credem mulți dintre noi”, a precizat Nicolae Băciuț.

Muzică, vers și culoare

2 (4)Seara a debutat cu un moment poetic susținut de poeții reghineni, protagoniștii antologiei de versuri ”Poemele cetății”, versul fiind completat de recitalurile muzicale susținute de cantautorii Angela Kiss Mărieșiu și Florin Săsărman. Pictura și-a făcut și ea simțită prezența, atât prin membrii taberei de pictură organizată de Asociația Artiștilor Plastici Mureș la Reghin, precum și prin vernisajul expoziței de pictură ”Femeia din vis” semnată de artistul plastic Luminiţa Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Sărbătoarea Sânzienelor la Reghin

Cu prilejul sărbătorii de Sânziene, Muzeul Etnografic ”Anton Badea” din Reghin și-a deschis larg porțile …