Asistenții medicali generaliști din Mureș, recrutați de angajatori germani Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Asistenții medicali generaliști din Mureș, recrutați de angajatori germani

12698720_791461700986216_7717228503574895854_o Reprezentanții firmei Mediko Hire din Sibiu s-au aflat marți, 16 februarie, la Târgu-Mureș, unde s-au întâlnit cu asistenții medicali generaliști care își doresc să lucreze în Germania. Candidații au avut astfel ocazia să-și depună dosarele și să participe la un interviu în limba română, pentru a putea fi aleși mai apoi în vederea angajării.

La întâlnire, au luat parte atât asistenți tineri, cât și asistenți cu experiență în domeniu. Toți sunt în căutare de oportunități pentru ei și familiile lor. După ce s-au înregistrat, oamenii au fost rugați să scrie pe o foaie care sunt așteptările pe care le au de la firma Mediko Hire. Reprezentantul firmei la Târgu-Mureș le-a prezentat candidaților viziunea firmei, ce presupune munca în unitățile medicale germane, care sunt cerințele pentru candidați, ce servicii oferă Mediko Hire, iar la finalul prezentărilor au avut loc interviurile pentru candidați.

11794166_791461704319549_6869070778063967190_oAngajările, pe o perioadă nedeterminată
Potrivit managerului firmei Mediko Hire din Sibiu, Oana Dan, asistenții medicali care vor să plece la muncă în Germania sunt în general tineri, absolvenți de școli postliceale sau asistenți cu experiență în domeniu, în căutare de oportunități pentru ei și familiile lor. Aceștia aleg să părăsească țara noastră pentru că își doresc echilibru și perspective.
„Majoritatea se gândesc la viitor, la copii, la sistemul de învățământ din Germania și, evident, la posibilele lor cariere. Toți sunt extrem de hotărâți și motivați, fiindcă drumul pe care trebuie să îl parcurgă ca să ajungă în Germania presupune efort: învățarea limbii germane, cursurile de formare, mutarea cu totul înseamnă o schimbare majoră. Sunt asistenți care se pregătesc special pentru asta, gândul lor e să plece de la început dar și asistenți care vor să facă o schimbare pentru copiii lor. Motivele generale sunt legate de posibilitățile de a promova în cadrul jobului și de nivelul de trai. Vor să învețe, vor să avanseze, să fie respectați și, nu în ultimul rând, să ducă o viață echilibrată și sigură”, a declarat, într-un interviu acordat publicației noastre, Oana Dan. Firma angajează asistenți medicali generaliști pe o perioadă nedeterminată. Asistenții sunt pregătiți pentru viitoarele lor locuri de muncă din cadrul companiei. Acestora li se oferă cursuri de limba germană și stagii de formare profesională, li se alcătuiește dosarul de recunoaștere profesională și li se oferă suport și integrare, asigurate de echipa Mediko Hire Germania. De obicei, oamenii aleg Germania deoarece este o țară civilizată care oferă perspective și siguranță.

12695074_791461720986214_390936287994259665_oDe ce aleg candidații Germania
„Germania înseamnă civilizație. Germania merge bine, oferă perspective și siguranță. Există multă presiune pentru asistenții medicali începători, într-adevăr, pentru că totul trebuie să fie perfect în concepția germană. Dacă spui că știi o procedură medicală, trebuie să o știi, dacă spui că vorbești limba la nivel B2, asta trebuie să faci. Dar, odată adaptat la sistem, te bucuri de beneficiile multiple ale unei societăți care funcționează și care te răsplătește pentru că muncești”, a menționat Oana Dan. Cât despre limba germană, aceasta este obligatorie, fiindcă asistenții lucrează cu oamenii și nu e de joacă în această privință, susține managerul firmei Mediko Hire din Sibiu.
„Asistenții trebuie să știe limba germană la nivel B2, altfel pot face greșeli fatale pentru pacienți. Toată documentația în spitale, clinici și reședințe e scrisă în germană, medicul vine, citește, întreabă, nu te poți eschiva că nu înțelegi. Sfatul meu pentru orice asistent care vrea să plece în Germania și să învețe germana acolo e să nu mai plece”, a mai precizat Oana Dan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE