Share

Home / Politic / Dan Mașca, oficial candidat la Primăria Târgu-Mureș

Dan Mașca, oficial candidat la Primăria Târgu-Mureș

POLLiderul Partidul Oamenilor Liberi (POL) Târgu-Mureş, omul de afaceri Dan Maşca și-a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă intenția de a-și depune candidatura la Primăria Târgu-Mureș. Totodată, acesta a specificat că partidul pe care îl reprezintă nu intenţionează să participe la alegerile parlamentare, ci îşi doreşte să devină o alternativă la „monopolul politic” local.
„După îndelungi dezbateri pe care le-am avut cu colegii mei, am decis să-mi depun candidatura. S-a ajuns la această concluzie deoarece considerăm că această mișcare are nevoie de o așa zisă „locomotivă”. Este o intenție, dar în cazul în care s-ar veni cu o ofertă considerată mai bună, aș ceda locul altcuiva. Sunt un om deschis și accept competiția, sunt chiar adeptul ei, dar din acest moment se poate considera oficial depusă candidatura mea. Partidul Oamenilor Liberi este primul partid care nu este subordonat Bucureștiului sau Budapestei, unul în care se muncește în modul cel mai serios în folosul comunității, în timpul liber. Dacă vorbim despre Transilvania sau „ardelenism”, trebuie ținut cont de faptul că Transilvania este casă comună pentru toți, că sunt români, maghiari, romi sau sași, iar pardidul nostru este o alternativă la monopoluri. Constatăm că aceste monopoluri au distrus în cei 26 de ani comunitatea noastră și au dus la exoduri masive, județul nostru fiind singurul din zonă a cărei populație a scăzut în acești ani din aceste motive”, au fost cuvintele lui Dan Mașca.

DSC_0061„Noi nu promitem, noi propunem”
Partidului Oamenilor Liberi (POL) Târgu-Mureş, prima formaţiune politică locală din istoria „Oraşului trandafirilor” și-a prezentat proiectele principale din domeniile turism, învățământ, cultură sau sport prin ceilalți membri fondatori, Radu Bălaş, Cătălin Hegheş, Lavinia Abu Amra, cărora li s-a alăturat Varga Zsigmond, fondatorul și coordonatorul Samaritanus Ambulanța România. De la această dezbatere a lipsit motivat doar Silviu Eugen Tothpal. Dan Mașca a prezentat în același timp și lansarea site-ului realizat în echipă și sponsorizat de firma Reea, al cărui adminstrator este. Pe acesta orice doritor poate intra pentru a se informa în cele 60 de pagini despre activitatea și proiectele POL. Site-ul va fi tradus totodată în limbile maghiară și germană și este ușor accesibil.
Unul dintre sloganurile POL este „Noi vrem turiști” și se referă la o strategie pentru ca orașul să atragă surse suplimentare de finanțare.
„Târgu-Mureșul nu a avut o strategie în turism, un domeniu care poate deveni o sursă de finanțare a unei comunități. Pe lângă bugetul clasic, din taxe și impozite, accesarea de fonduri europene și investiții, turismul este poate cel mai ușor controlabil. Proiectele noastre sunt prezentate, dar ținem să specificăm un lucru: noi nu promitem, noi propunem. Acest lucru se practică, adică se fac promisiuni și oamenii așteaptă. A propune înseamnă că nu ne considerăm deținătorii adevărului, suntem deschiși dezbaterilor. Oricine poate veni cu îmbunătățiri ideilor bune, sau cu altele noi, este binevenit”, a menționat Radu Bălaș.
POL oferă oricui posibilitatea de a participa la dezbateri, în fiecare zi de joi, de la orele 17.30, la sediul său din incnita restaurantului Asteri de pe strada Poștei nr. 1.

Share

9 comentarii

 1. Mi-am adus aminte: dl. Mașca nu era liberal, până nu demult? Acum e între doi POL(i), Dobre și Florea, nu?

 2. Din pacate nu conteaza modul corect si concret in care se adreseaza alegatorilor intrucat acestia doresc sa fie mintiti frumos ca si pana acum sa aiba apoi 4 ani la ce sa se lamenteze.Pana cand nu se schimba optica alegatorului Masca este o utopie.

  • Faceti voi, muresenilor, ceva ca acest proiect sa nu ramana o utopie. Cel mai usor este sa stai deoparte si sa comentezi, fara sa partcipi, fara sa te implici, dar sa critici.

 3. Eu nu il votez.

 4. E prea trist, tot timpul preocupat de ceva care pare că-l macină interior, n-are o figură radioasă care să inspire alegătorilor curaj și un îndemn de genul: ”Haideți să construim împreună un oraș nou, cu politicieni noi!”. E perdant din start, iar cu atitudinea sa permanentă de ”Gică contra” nu va construi nimic.

 5. Gheorghe zenesan

  Succes !

 6. in primul rand trebuie sa-ti schimbi frizura,in al doilea rand trebuie sa inveti sa minti cursiv(ca Florea si Maior),tertio trebuie sa te adresezi minoritarilor(azi maine majoritari si nu vorbesc de romani sau unguri),patru,sa stii sa-i minti frumos pe pensionari, si cinci sau canci ,din pacate n-ai nicio sansa.

 7. Doamne-fereste ! si cu asta am zis totul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vasile Gliga, coordonator PSD al Regiunii Centru

Președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, a fost numit marți, 26 noiembrie, în funcția de coordonator …

Share
Share