Folclorul, promovat în rândul elevilor de la „Serafim Duicu” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 394 Vizualizări

Folclorul, promovat în rândul elevilor de la „Serafim Duicu”

4 traditiiGimnaziul „Serafim Duicu” din Târgu-Mureș și Ansamblul Artistic „Mureşul” colaborează de o lungă perioadă de timp cu scopul de a promova folclorul și tradițiile poporului român în rândul elevilor, mai ales că folclorul înseamnă tradiție, istorie și identitate. În acest sens, elevii iau parte periodic la spectacole de cântece și dansuri populare, mulți dintre ei dorindu-și chiar să se înscrie în ansambluri populare pentru a învăța dansurile populare românești specifice fiecărei zone a țării noastre.

Elevii Gimnaziului s-au aflat marți, 16 februarie, la Ansamblul Artistic „Mureşul”, unde au luat parte la un nou spectacol de folclor. Cei 350 de școlari s-au arătat încântați de această activitate. „Activitatea a avut loc marți, 16 februarie, și au participat 350 de copii şi cadrele didactice din şcoala noastră. Colaborarea şcolii noastre cu Ansamblul Artistic „Mureşul” este una veche şi de bun augur atât pentru elevi şi cadre didactice, cât şi pentru membrii ansamblului, prezenţa noastră astăzi la spectacolulul „Dor în ţară călător – suită de cântece şi dansuri populare din diferite zone ale ţării” demonstrează încă o dată preocuparea pentru promovarea folclorului românesc”, a precizat Irina Vidrăsan, directoarea Şcolii Gimnaziale „Serafim Duicu”.

1 elevi„Un popor fără tradiții își pierde identitatea”
Cadrele didactice sunt de părere că elevii trebuie să înțeleagă că un popor fără tradiţii, obiceiuri și istorie îşi pierde identitatea. Dascălii au menirea de a hrăni mințile și sufletele elevilor. „Vă întrebaţi probabil de ce e atât de important să promovăm folclorul în rândul elevilor? Marele nostru compozitor George Enescu spunea: „Folclorul nostru nu numai că este sublim, dar te face să înţelegi totul. E mai melodic decât orice melodie, e duios, ironic, vesel, grav. Cântecul popular este sincer, trainic şi perfect.” Suntem dascăli şi avem menirea de a hrăni minţile copiilor, dar e de datoria noastră să le hrănim şi sufletele. Folclorul înseamnă cultură, cultura înseamnă continuitate, integrare de valori, deci tradiţie. Copiii trebuie să înţeleagă că un popor fără tradiţii, obiceiuri, un popor fără istorie îşi pierde identitatea. De noi depinde să-i creştem frumos, cu dragoste de ţară, de oameni şi cu atitudine demnă, morală”, a transmis Irina Vidrăsan.

3 cantece

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE