Home / Administratie / Probleme la 59% din vehiculele verificate de RAR

Probleme la 59% din vehiculele verificate de RAR

Distribuie

1Registrul Auto Român (RAR) a verificat tehnic în trafic, în perioada 5 ianuarie – 31 decembrie 2015, un număr de 2.227 de vehicule în județul Mureș. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 1,62% (36) dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore la sistemul de frânare și la direcție. În aceste situații una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Vehiculele cu probleme, eliminate de pe şosele

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 59% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de acte iar 25% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere – inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate.

De asemenea, din totalul vehiculelor verificate, 2,78% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice, dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false. În ceea ce priveşte analiza emisiilor poluante, la 21,71% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis. “Prin controalele tehnice pe care le facem zilnic, eliminăm de pe șosele vehiculele care pun în pericol siguranța participanților la trafic. Este contribuția noastră substanțială la a avea un parc auto cât mai sigur în România”, a declarat George-Adrian Dincă, directorul general al RAR.
341 de sancţiuni

În urma controalelor mixte desfășurate în județul Mureș de către RAR și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2015 au fost aplicate 341 de sancțiuni și au fost reținute un permis de conducere și 293 de certificate de înmatriculare.

Totodată, directorul general al RAR, George-Adrian Dincă, a menționat că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

2

Statistici la nivel naţional

La nivelul întregii țări, RAR a verificat tehnic în trafic, în anul 2015, 81.702 vehicule. Dintre acestea, aproximativ 27% au fost mai vechi de 15 ani, 32,35% aveau între 11 și 15 ani, iar 12,34% aveau între 9 și 10 ani. Au fost oprite și vehicule mai noi: 4,74% aveau între 1 și 3 ani și 24,04% între 4 și 8 ani. Procentajul de respingere în funcție de vechime arată că 63,07% dintre vehiculele mai vechi de 15 ani au prezentat diferite neconformități, față de 48,01% dintre cele cu vârsta cuprinsă între 6 și 8 ani sau 28.47% la cele mai noi de 3 ani.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Românii vor beneficia de zboruri fără controale de frontieră. Află de când se va implementa procedura

Distribuie Duminică, 31 martie 2024, România va adera, după o perioadă îndelungă de încercări, la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.