Recomandări pentru o relație părinte – copil mai bună Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Recomandări pentru o relație părinte – copil mai bună

1941503_791943397604713_7662287850375856311_oDespre frumusețea de a fi părinte, despre copii mici și mari, despre educație, despre importanța de a consulta specialiști când avem probleme cu micuții noștri, despre soluții pentru creșterea imunității copiilor, despre importanța și necesitatea relaxării părinților în relația cu copiii și despre multe alte probleme cu care se confruntă părinții moderni în relația cu odraslele lor mai mici sau mai mari a discutat marți, 16 februarie, dr. Luminița Cherebețiu, educator prin metodologia de parenting „Positive discipline”, cu peste 15 ani de experiență ca trainer, dar mai ales părinte, la primul seminar de parenting organizat de Asociația „Împreună pentru Copiii cu Cancer”, în cadrul campaniei de conștientizare „One up”.

Evenimentul a avut la Hotelul Grand din Târgu-Mureș și s-a bucurat de participarea a zeci de mămici, care au răspuns invitației de a participa din două motive. În primul rând, și-au dorit să afle de la un specialist tehnici simple de parenting dar extrem de utile în relația cu copiii. Al doilea și poate cel mai important motiv a fost acela că au putut dona bănuți în sprijinul copilașilor ce suferă de cancer și leucemie, seminarul fiind organizat în scop caritabil. La finalul întâlnirii, mamele au plecat spre casă soluții pentru creșterea imunității micuților, cu idei cum să construiască obiceiuri sănătoase, cum să evite greșelile și cum să stabilească, pe termen lung, obiceiuri sănătoase în privința alimentației copiilor. „De obicei, când un speaker ajunge în fața unui grup spune lucruri despre el. Simt nevoia să spun un lucru despre dumneavoastră și o fac cu mare emoție. Acel singur cuvânt pe care simt nevoia să-l spun este respect. De la mine pentru fiecare dintre dumneavoastră, pentru că știu că astăzi sunteți aici cu gândul mai mult la alți copii care au nevoie de ajutor decât la copilul dumneavoastră”, a precizat dr. Luminița Cherebețiu.

12747861_791943434271376_1501816777078758093_oOpusul relaxării este stresul
Dr. Luminița Cherebețiu le-a recomandat părinților să se relaxeze în relația cu copiii lor. Opusul relaxării este stresul, iar când părinții sunt stresați exagerează. „Este absolut sigur că nimic nu-i mai stresant pentru o mămică decât perioada în care bebelușul este foarte mic și fragil și nu știe dacă îi face bine sau nu. Starea aceea de emoție extremă care nu te lasă nici măcar să dormi este pentru copiii foarte mici. Nimic din ce spune cineva cu privire la creșterea copiilor nu trebuie să faceți. Alegeți dacă se potrivește ceva cu dumneavoastră, cu copilul sau familia dumneavoastră. Acel ceva îl puteți aplica”, le-a transmis dr. Cherebețiu părinților.

12747370_791943444271375_9020963058093751336_oO nouă șansă la viață
Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” a demarat campania „One up”, de conștientizare a societății despre problematica copilului cu cancer, prilej cu care locuitorii județului Mureș sunt invitați să se implice și să sprijine activitățile ce se vor desfășura în perioada următoare. Numele campaniei provine de la celebrul joc Mario, în care eroul primea câte o viață de fiecare dată când trecea peste obstacole. Și copiii care au învins cancerul au primit o nouă șansă la viață. Ei sunt adevărații eroi. Evenimentele campaniei continuă și vineri, 19 februarie, de la ora 19,00, mureșenii sunt invitați la Teatrul Național din Târgu-Mureș, la o seară de balet și poveste. Luând parte la spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” pot sprijini asociația și implicit micuții care suferă de leucemie și cancer.
„Această conferință a fost organizată ca parte unei campanii denumită de asociația noastră „One up”, adică o viață în plus. Numele vine de la jocul Mario. Știți că atunci când Mario primea o viață se auzea un sunet și spunea „one up”. Dorim să transmitem că este o șansă la viață, că supraviețuitorii au primit încă o viață cadou sau o viață în plus. În cadrul acestei campanii, noi avem două evenimente care reprezintă apogeul campaniei. Unul dintre ele este această conferință de parenting, este o întâlnire fără taxă de participare. Intenția este să obținem câteva donații și să vedem ce putem face cu ei. 15 februarie a fost Ziua Mondială a Copilului cu Cancer și din acest motiv noi avem această campanie și vom încheia săptămâna cu un alt eveniment caritabil. Va fi un spectacol de balet la Teatrul Național cu intrare liberă și cu donații la fața locului”, a menționat Gabriela Farczadi, președintele asociației.

Dr. Luminița Cherebețiu și-a exprimat dorința de a face ceva util în folosul părinților, ceva care să ajute părinții tineri în relația cu copiii lor și astfel s-a născut ideea conferinței de parenting în cadrul campaniei „One up”. „Este părinte, în primul rând, iar acesta este un lucru foarte bun, pentru că vorbește din experiența de zi cu zi, este trainer acreditat și educator și medic. Este o persoană extrem de deschisă, extrem de nostimă și cu foarte multă experiență”, a mai spus Gabriela Farczadi.

12711042_791943530938033_8573274430090412837_o

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE