Home / Social / Un investitor german provoacă mureșenii la evoluție

Un investitor german provoacă mureșenii la evoluție

Distribuie

marc s

România este o ţară a multor contraste, tot mai mulți români fug peste hotare în căutarea unui trai mai bun, iar investitorii străni și turiștii se îndrăgostesc de aceste locuri și vin, fie pentru afaceri, congrese, conferințe, cursuri, târguri sau pentru vacanțe.

Marc Richard Steib este cetățean german cu domiciliul în Arabia Saudită și sufletul ancorat la Târgu Mureș. Fost director general al grupului Volkswagen Porche, Audi în Arabia Saudită, el a venit prima oară în România în anul 2006, în anul 2011 a fost numit în postul de Sales & Marketing Manager Mercedes-Benz România – Divizia Trucks, post pe care l-a ocupat până în anul 2012, la București. Chiar dacă a umblat prin diferite regiuni ale planetei și a cunoscut diferite leagăne ale culturii, Marc Steib recunoaște că s-a îndrăgostit iremediabil de Târgu Mureș, de peisajele tradiționale și cultura orașului,  de oamenii prietenoși, respectuoși, pozitivi, darnici și foarte concentrați pe starea de bine. ”În plus, e o locație cu deschidere spre Cluj, Sibiu, Sovata și multe alte împrejurimi, are aeroport, și mult potențial. Sunt emoțional legat de Târgu Mureș, am trăit în Dubai, în Tokio, în Moscova, Singapore, Bahrain, Stuttgart, Manhattan, Friedrichshafen, Erbil  și alte orașe mari. Dar, aici mă simt acasă”.

Același obiectiv, evoluția

Cu peste 20 de ani de experiență de automobile pe piețele internaționale și o mare pasiune pentru clasa Mercedes G, Marc Steib în parteneriat cu Emil Iernean, au pus bazele și au dezvoltat la Târgu Mureș compania GTec-Factory SRL,  cu sediul pe str. Podeni nr. 13, specializată în servicii de reparații, recondiționare pentru Mercedes G, dar și alte mașini off-road. Upgrade-uri și servicii de off-road sunt un alt portofoliu de servicii și produse oferite clienților internaționali, inclusiv livrarea vehiculului în Europa. Potrivit afirmațiilor lui Marc Steib, echipa cu care lucrează este bună și productivă pentru că lucrează pentru atingerea aceluiași obiectiv, iar obiectivul numărul unu pentru GTec-Factory SRL este evoluția. Prețurile și calitatea produselor sau serviciilor rămân elemente deosebit de importante, dar ceea ce determină până la urmă un client să facă sau nu afaceri cu o firmă este încrederea pe care aceasta a știut să i-o inspire. Pasionații de mașini offroad care s-au înscris în competiția 100Tracks Adventure, o adevărată tradiție a off-road-ului românesc ce se va desfășura la Târgu Mureș în perioada 23-30 iulie, vor face inspecția tehnică a mașinilor în ziua de vineri, 19 februarie, la GTec-Factory SRL.

12604837_446952478834263_5412547597894137699_o

 

Pentru că dorește să dezvolte afacerea locală, investitorul face angajări de personal entuziast și motivat să lucreze în achiziții, vânzări și  administrație, iar pentru atelierul mecanic, scoate la bătaie posturi de mecanici și tinichigii. Cine este interesat să lucreze independent, la un nivel înalt de calitate, conform standardelor internaționale în acest domeniu, poate trimite o scrisoare de intenție și CV redactat în limba  română și în limba engleză la adresa de e-mail: info@gtec-factory.com. ” Specializarea mea este să clădesc o companie, să o dezvolt, abia apoi să o administrez. Ar fi fost mult mai ușor să deschid această afacere în Cluj sau Sibiu, dar am mare încredere în potențialul acestui oraș și vreau un parteneriat cu companii locale pentru a dezvolta zona”a mai adăugat acesta. În acest sens, la ora actuală, o bună colaborare are cu Szkaliczki Bosch Car Service, din Sângeorgiu de Mureș.

mercedes

După mai bine de 30 de ani de existenţă, “G”-ul este în continuare unul dintre cele mai respectabile şi mai capabile off-roadere de pe planetă, statut pe care l-a câştigat repede datorită unei construcţii robuste şi a unei reţete tehnice pe care orice pasionat de off-road o poate recunoaşte ca fiind cea mai bună. Dezvoltat în anii 70 în scop militar, “G”-ul a fost disponibil publicului în variantă civilă abia în 1979, astăzi el putând fi regăsit și în versiuni paramilitare, comerciale și de lux, cu prețuri cuprinse între 80.000-500.000 de euro. Chiar dacă tot mai mulți români preferă să-și ducă mașina în service pentru reparație sau verificare  în atelierele din străinătate, Marc Steib încearcă să aducă străinătatea la noi. ” Recent am încheiat un contract cu producătorul filmului Blacklist, care și-a exprimat dorința de a-și aduce mașina la Târgu Mureș și, nu e singurul, mai avem deja mașini în atelier din Germania și Suedia” ne spune investitorul.

Țara lui ”Las’ ca mere și-așa”

Marc Steib a identificat câteva puncte slabe în mentalitatea românilor: prejudecățile unor manageri care opun rezistenţă dezvoltării și lipsa gândirii strategice a angajaților, superficialitatea, lipsa de motivare, lipsa de experiență în domeniile specializate și lejeritatea cu care renunță la locul de muncă. Toate acestea se trag, probabil, din perioada comunistă, când românii erau obișnuiți să li se spună ce sa facă, mai puțin să gândească și să aibă inițiative. ” Pentru a avea evoluție, aceste aspecte trebuie să se schimbe. Ca investitor, eu țin să am un personal creativ, oameni care pot lucra independent, au inițiativă și interes pentru carieră și dezvoltare personală. Cred în mentalitate, calificare și atitudine”. Confidențial vorbind, ca o proiecție în viitor, Marc Steib va investi într-un proiect de servicii pe internet, în care bugetul european este de 27 de milioane de euro lunar, ” iar noi țintim 10% din acest buget”.

Transilvania promovată peste hotare

Despre obiceiurile păstrate în timp și ospitalitatea din Transilvania, Marc Steib vorbește numai la superlativ. Fascinat de aceste locuri, în perioada 3-10 iulie, investitorul va organiza o competiție off-road cu participare internațională, din dorința de a promova aceste regiuni peste hotare. Targetul este de 60 de mașini și 120 de participanți, pilot și copilot, cu campare tip camping la Ibănești, iar traseul va cuprinde peisajul rural din zona Transilvaniei, un reușit amestec de tradiţii, istorie, legendă şi port popular. Vom reveni cu detalii în apropiere de ziua evenimentului

 

De asemenea, verificati

IPJ Mureș: Acțiuni ample pe drumurile naționale pentru combaterea excesului de viteză

Distribuie Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Mureș au desfășurat duminică, 14 aprilie, acțiuni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.