Home / Politic / Civica. MC2 – concept și obiective

Civica. MC2 – concept și obiective

Distribuie

civicaMișcările Civice Comunitare (MC2) deși sunt, deocamdată, un proiect, și-au croit drum sigur spre inima târgumureșenilor, încă din iulie 2013, când președintele progresiștilor mureșeni, dr. Ion Claudiu Puiac a depus un proiect în acest sens la Consiliul local Târgu-Mureș. Venind în întâmpinarea acestui legitim și general interes, vă prezint câteva dintre obiectivele principale ale Mișcărilor Civice Comunitare (MC2).

(1) Primăria municipiului Târgu-Mureș, în calitate de autoritate executivă, are ca scop și construcția unui dialog eficient cu locuitorii municipiului, prin intermediul căruia să cunoască poziția cetățenilor fată de proiectele și acțiunile autorităților locale și să primească sugestii în elaborarea proiectelor de dezvoltare a municipiului, înlesnind participarea directă a cetățenilor la procesul deliberativ al Consiliului Local.

(2) Locuitorii municipiului Târgu-Mureș doresc să fie consultați cu privire la problemele care îi vizează în mod direct.

(3) Ca răspuns la necesitatea creării și menținerii relației de comunicare între autorități și cetățeni, Mișcările Civice Comunitare (MC2) reprezintă instrumentul de dialog și schimburi de opinii între municipalitate și locuitori, cu dreptul de a interveni cu propuneri asupra tuturor problemelor de interes public ale municipiului.

(4) Mișcările Civice Comunitare (MC2) sunt structuri asociative, fără personalitate juridică, bazate pe voluntariat, deschise și dinamice, cu rol consultativ.

(5) Această structură este coordonată și susținută din punct de vedere logistic și administrativ de Consiliul Local și Primăria municipiului Târgu-Mureș.

(6) La nivelul municipiului Târgu-Mureș, vor funcționa, pentru început, 10 Mișcări Civice de Cartier (MC2).

(7) Mișcări Civice de Cartier (MC2) funcționează în sistem teritorial în cartierele și localitățile componente și aparținătoare ale municipiului Târgu-Mureș.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la email unprtargumures@gmail.com, telefon 0265-323.882. Vă aștept la audientele din fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42.

Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pe cine susține UDMR la alegerile pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, ca organizația municipală …

1 comentariu

  1. Uneperistule,nu ne mai aburi tu orasenii cu tampeniile voastre visate noaptea.Nu mai da tarcoale ANCMRR-ului muresean cu Puiacul vostru.Mincinosilor,tradatorilor,santajistilor.Spala putina cu al tau partid de 0 de pe aici din mures.Din cauza Izmanarului si al grasanului ala de Piedone PONTA si-a dat demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.