Share

Home / Primaria Targu Mures / „Locatari” noi la Grădina Zoologică

„Locatari” noi la Grădina Zoologică

111Viceprimarul municipiului Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat miercuri că la Grădina Zoologică din municipiu au fost aduşi un pui de cangur pitic şi doi pui de mara (iepure de Patagonia – n.r.), astfel că numărul animalelor a crescut la peste 800 de exemplare din 150 de specii.
Puiul de cangur s-a alăturat astfel celor şapte exemplare de canguri pitici care trăiesc în padocul destinat acestora, iar cei doi pui de mara sunt în adăpostul familiei şi doar în zilele însorite pot fi scoşi afară, alături de celelalte trei exemplare.
Viceprimarul a precizat că iepurii de Patagonia au fost donaţi anul trecut de Grădina Zoologică din Amsterdam, împreună cu mai multe specii de animale rare, care s-au adaptat bine în spaţiile special amenajate la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş.
Claudiu Maior a spus că numărul speciilor găzduite de Grădina Zoologică din Târgu-Mureş a crescut de la un an la altul şi că numai în 2015 grădina a fost populată cu peste 100 de animale, cele mai multe exotice, iar unele extrem de rare, cum este şi cazul celor trei zebre Grevy, specie protejată în lume, care nu există în nicio grădină zoologică din Ungaria, Croaţia, Serbia sau Bulgaria. „Elefanţii şi cele trei girafe aduse în toamna anului 2015 sunt o premieră naţională. Acestea sunt primele girafe care au păşit vreodată pe pământ românesc. Pentru că este singura din ţară care respectă toate normele europene, Grădina Zoologică din Târgu-Mureş şi-a câştigat dreptul de a găzdui animale care nu pot fi întâlnite în alte parcuri zoo din Europa. Ne mândrim şi cu faptul că suntem singura grădină zoologică din România care avem personal şi mijloc de transport autorizat pentru transportul internaţional al animalelor de colecţie. Înseamnă foarte mult pentru noi legătura pe care o avem cu grădinile zoologice din toată lumea. Ştim că transportul de animale este foarte scump, iar acum, pentru că avem dotările noastre vom face economii însemnate”, a mai afirmat Claudiu Maior.
El a spus că municipiul Târgu-Mureş are şanse reale să înscrie România pe harta grădinilor zoologice din lume, în viitorul apropiat. „Asta înseamnă că avem condiţii bune, alimentaţie şi îngrijire corectă, specialişti care se informează. E important de ştiut faptul că toate animalele le primim gratis, din alte grădini zoo, după ce se face dovada ca avem spaţii corespunzătoare şi personal instruit. Ne bucurăm că am reuşit să dezvoltăm aici, la Târgu-Mureş, un asemenea spaţiu”, a mai spus Claudiu Maior.
(Sursa: www.agerpres.ro)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Proiect pentru 150 de locuri de parcare noi la Spitalul de Urgenţă

Autorităţile locale din municipiul Târgu-Mureş intenţionează să construiască 150 de locuri de parcare noi în …

Share
Share