Problema patinoarului, la București Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Problema patinoarului, la București

Foto 1_site

Secretarul municipiului, Andrei Mureșan, se află la București pentru a discuta posibilitatea ca obiectivul de investiții Patinoarul artificial din Tîrgu Mureș să fie trecut administrației publice locale, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, primarul Dorin Florea.
Deplasarea vine după ce ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a făcut săptămâna trecută o vizită la Tîrgu Mureș, în urma protestului sportivilor de la Hochei Club Mureș.
“A văzut cu ochii ei, a rămas stupefiată, acesta a fost și cuvântul, de câți bani s-au băgat și nu e gata, și atunci a rămas să facă de urgență o evaluare, noi ne-o însușim rapid, am hotărâre de Consiliu Local, nu mai trebuie să emit altă hotărâre de Consiliu Local și m-am angajat că, dacă mâine îmi predă patinoarul, de mâine în cinci luni se va organiza în deschidere, inaugural, meci de hochei, deci va fi funcțional, rămânând să devină totul gata anul viitor”, a declarat primarul Florea.
Săptămâna trecută, hocheiștii s-au declarat nemulțumiți de nefinalizarea patinoarului, început de aproape 8 ani, motiv pentru care sunt nevoiți să joace doar în deplasare și să se antreneze în condiții improprii, și au semnat o petiție întocmită la inițiativa Primăriei Tîrgu Mureș
Lucrările la patinoarul artificial au început în iunie 2008 şi aveau termen de finalizare luna decembrie a aceluiaşi an. În luna decembrie 2008, Primăria Tîrgu-Mureş a emis o nouă autorizaţie de construcţie potrivit căreia lucrările urmau să se încheie în luna decembrie a anului următor. Contractul a fost încredințat firmelor Kesz Ungaria, Ecoterm Ardeal şi Izorep, valoarea lucrărilor fiind estimată la peste şase milioane de euro, bani de la bugetul de stat. De atunci s-au cheltuit peste 20 milioane de lei, iar pentru finalizarea sa sunt necesare alte câteva milioane.
Patinoarul era proiectat pentru o capacitate de 1.800 – 2.000 de locuri, 8 vestiare cu grupuri sanitare proprii și va putea găzdui competiții internaționale pentru 11 ramuri sportive. Cel puțin așa era proiectul inițial.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE