Home / Social / Academia Velo, educație rutieră în trei orașe

Academia Velo, educație rutieră în trei orașe

Distribuie

DSC_7192

La Târgu Mureș s-a dat startul programului Academia Velo, implementat de Fundația Comunitară Mureș, în parteneriat cu Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc și Asociația Ținutul Secuiesc Verde.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea siguranței rutiere prin educarea, conștientizarea bicicliștilor și șoferilor despre legislația rutieră și cauzele cele mai frecvente ale accidentelor în care sunt implicați bicicliștii și creșterea numărului de bicicliști. Implementat la Tîrgu Mureș, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, proiectul va contribui la mobilitatea urbană sustenabilă și creșterea calității mediului urban.
”Scopurile vor fi realizate pe deoparte prin programul de educație din școli, astfel îi vom învăța pe 150 de liceeni (de 14-18 ani) reguli de circulație rutieră și situații riscante pentru bicicliști. Educația are la bază cărți și materiale scrise care descriu regulile privind mersul pe bicicletă și folosirea accesoriilor obligatorii. De asemenea, vom vorbi și despre cunoștințe tehnice, iar pe pista de testare creată de noi, participanții își vor putea testa cunoștințele, iar instructorii vor prezenta regulile de circulație” ne spune Gal Sandor, director executiv al Fundației Comunitare Mureș.

Pe lângă activitățile de educație programul mai are o altă componentă: o campanie de conștientizare. Aceasta se va derula în aprilie, în cadrul programului „Critical Mass” și în septembrie, în cadrul Săptămânii Mobilității Europene. Partenerii vor organiza marșuri pe biciclete și vor distribui flyere și broșuri cu scopul de a atrage atenția bicicliștilor și a conducătorilor auto de situațiile riscante care pun în pericol viața bicicliștilor și asupra beneficiilor mersului pe bicicletă. Rezultatele proiectului vor fi diseminate organizațiilor din țară care se ocupă cu bicicliști, în cadrul unui workshop organizat în luna septembrie, cu scopul de a lansa programul de educație în alte noi orașe în anii viitori. Partenerii profesionali ai programului sunt organizatorii programului Bringa Akadémia din Ungaria. Fundația Comunitară Mureș organizează marșul pe bicicletă „Critical Mass” împreună cu alte organizații neguvernamentale încă din 2012.

Proiectul de educație rutieră Academia Velo este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Valoarea grantului este de 56.086,75 CHF, din bugetul total al proiectului de 62.318,75 CHF.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.