Home / Politic / PMP, protestul și Klaus Iohannis, “premierul de la Grivco”

PMP, protestul și Klaus Iohannis, “premierul de la Grivco”

Negrut_site

Deputatul PMP Clement Negruț a protestat la Tîrgu Mureș față de declarația președintelui României, Klaus Iohannis, care a spus, miercuri, legat de acțiunea de evacuare a trustului Intact că: “Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând cred că libertatea de exprimare media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordarea heirupistă din partea ANAF-ului mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă, și în fine am constatat din discuții pe care le-am avut că există deschidere la factorii de decizie și cu siguranță, prin discuții așezate și calme până la urmă se găsesc soluții convenabile”.
Parlamentarul PMP consideră că punctul de vedere al președintelui Klaus Iohannis nu cadrează cu funcția pe care acesta o deține.
“Un lucru iarăși, zic eu, total nelalocul lui: declarația președintelui României, eu l-aș numi premierul de la Grivco, care a făcut afirmații total nelalocul lor vizavi de poziția pe care o ocupă domnia sa, de președinte al României, față de acțiunile ANAF, care nu face decât să pună în aplicare o sentință judecătorească definitivă, o instituție a statului român pe care domnul președinte, premierul de la Grivco, a ținut neapărat să o calce în picioare prin declarațiile sale domniei sale de ieri care spunea de acțiuni pompieristice și de îngrădire a libertății de exprimare. Eu vă întreb pe dvs. dacă aveți o problemă și nu vă plătiți taxe, impozite sau o amendă, statul român, prin instituții, vine și vă execută, nu cred că o să sară domnul președinte Iohannis în apărarea dvs”, a spus Neguț.
ANAF a emis un ordin de evacuare, conform codului de procedură civilă, a companiei media după ce Dan Voiculuescu, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, pierduse clădirea încă din 2014 printr-o hotărâre judecătorească definitivă potrivit căreia datora statului 60 de milioane de euro, din care nu a prea fost recuperat nimic.

Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maria Precup, candidat la Primăria Reghin, susținută de Alianța PSD – ALDE

În cursul zilei de azi, 11 august a fost semnat la nivel de Reghin protocolul …