Povestea părții civile în dosarul ASA se apropie de sfârșit Administratie
  • ligia.voro
  • 1 comentarii
  • 352 Vizualizări

Povestea părții civile în dosarul ASA se apropie de sfârșit

CL_site

Constituirea municipiului ca parte civilă în dosarul ASA, aflat pe rolul Tribunalului Harghita, figurează pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joia viitoare. Proiectul de hotărâre a fost inițiat de către viceprimarul Peti Andrei. În dosarul ASA sunt inculpați primarul Dorin Florea și directorul economic suspendat al Primăriei Tîrgu Mureș, Kiss Imola, pentru abuz în serviciu pentru finanțarea – spun procurorii DNA – a clubului sportiv ASA în 2013 când acesta înregistra datorii la bugetul de stat și îndeplinea condițiile legale pentru a fi finanțat. Trei consilieri locali, mai mulți angajați, actuali și foști ai Primăriei Tîrgu Mureș sunt trimiși în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu. În dosar mai figurează ca inculpați omul de afaceri Ioan Nucu Man și clubul ASA.

Desemnarea ca mandatari a juriștilor Szoverfi Vasile și Nadia Bândilă și a consilierului personal al primarului – Csegzi Sandor pentru a reprezenta municipiul Tîrgu Mureș în dosarul ASA – nr. 103/P/2013 al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Anticorupție Tîrgu Mureș este contestată în justiție. Instituția Prefectului a solicitat instanței de contencios administrativ, în 14 ianuarie a.c., anularea Hotărârii Nr. 290/5 noiembrie 2015. Secretarul municipiului, Andrei Mureșan, a notat pe adresa primită de la Prefectura Mureș ca aleșii locali să inițieze o hotărâre prin care aceștia să își precizeze poziția cu privire la constituirea ca parte civilă în dosarul care a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita.
Zis și făcut. Pe site-ul tirgumures.ro a fost deja postat proiectul de hotărâre privind aprobarea constituirii ca parte civilă a Municipiului Tîrgu Mureş în calitate de persoană juridică, prin Consiliul Local al Municipiului Tîrgu Mureş în calitate de administrator al domeniului public şi privat al Municipiului Tîrgu Mureş, în Dosarul nr. 1757/96/2015 al Tribunalului Harghita pentru prejudiciul cauzat bugetului local. Potrivit rechizitoriului, finanțarea ilegală a fost în sumă de 7,053 milioane de lei. Proiectul este inițiat de către viceprimarul Peti Andrei, care a menționat, printre altele în expunerea de motive că, potrivit prevederilor art. 20 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală: ,,Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti”.
În prezent, dosarul este în cameră preliminară, cel de-al doilea termen – la primul judecătorul hotărând amândare – va avea loc în 23 februarie.
Vă reamintim că în octombrie, în ședința de CL, consilierii locali au fost nevoiți să decidă dacă se constituie parte civilă în procesul penal instrumentat de către procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Tîrgu Mureș la solicitarea anchetatorilor care au remis o adresă încă din luna septembrie.
Până la finalul ședinței, aleșii nu au decis nimic, hotărând să angajeze o casă de avocatură care să întocmnească o tranzacție și să îi sfătuiască referitor la constituirea ca parte civilă. În ședința următoare, hotărârea adoptată a fost “abrogată” ca nelegală și a fost adoptată hotărârea care acum este contestată în instanța de contencios administrativ.

Despre dosarul ASA găsiți informații aici, aici și aici
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Rusine!!! Astfel procedati cu banii contribuabililor! Magarie de oameni politici!!! Poate reusiti in 100 de ani sa-i recuperati de la sarmanii care aduna PET-uri! Mai puneti de niste Hotariri de consiliu local prin care sa-i jecmaniti de tot pe sarmani si sa-i recuperati intr-un viitor nu chiar atit de indepartat!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE