Home / Agricultura / Sprijin alocat temporar producătorilor de legume și fructe

Sprijin alocat temporar producătorilor de legume și fructe

CD A19 / 6135 / Inspectorii Primariei sectorului 6, impreuna cu reprezentantii Politiei Economice, au efectuat, o razie in Piata Veteranilor, unde au surprins mai multi comercianti care furau la cintar. 17.01.2001 - Bucuresti Foto: Lucian Alecu © Mediafax Foto
 

Guvernul a stabilit aplicarea unor măsuri excepționale de sprijin, cu caracter temporar, organizațiilor de producători din sectorul fructelor și legumelor. Sprijinul este destinat acoperirii unei părți din pierderile suferite de producătorii agricoli de legume și fructe, ca urmare a retragerii de pe piață a produselor în perioada 8 august 2015-18 septembrie 2015, în contextul crizei cauzate de embargoul impus de Rusia.

Printr-o Hotărâre adoptată joi, 18 februarie, Guvernul a alocat suma de 2,3 milioane de lei pentru plata acestui sprijin financiar, fonduri asigurate din Fondul European de Garantare Agricolă, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru 2016. “Măsurile temporare de sprijin se aplică pentru o cantitate de 3000 de tone, potrivit normelor stabilite prin Regulamentul delegat (UE) nr.1.031/2014 de stabilire a unor măsuri de sprijin excepționale cu caracter temporar suplimentare pentru producătorii de anumite fructe și legume, modificat prin regulamentul delegat (UE) nr. 1.369/2015 al Comisiei din 7 august 2015. Plățile se vor face prin Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură până la 30 septembrie 2016”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prima ediție Bosch Academy!

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș …