421 de elevi, absenţi la simularea Evaluării Naționale Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 237 Vizualizări

421 de elevi, absenţi la simularea Evaluării Naționale

DSC_3388

Nu mai puțin de 5.119 de viitori absolvenți ai clasei a VIII-a au intrat luni, 22 februarie, în febra simulărilor Evaluărilor Naționale. Prima proba a fost la Limba Română, apoi marți se susține proba la matematică, iar în data ce 24 februarie limba și literatura maternă.

Luni, 22 februarie 2016, elevii de clasa a VIII-a au susţinut simularea probei de Limba şi literatura română, conform metodologiilor specifice. Din informațiile furnizate de Camelia Irimie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean  Mureș, la prima probă au absentat 421 de elevi, din numărul total de 5.119.  Rezultatele pe care le vor obține elevii la simulări vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și sedințe cu părinții, în vederea îmbunătățirii performanțelor școlare.

DSC_7314

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte consemnarea notei în catalog, elevul trebuie să solicite acest lucru profesorului. În urma analizării rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

”Avem trei clase de clasa VIII-a, respectiv 60 de elevi vor absolvi, anul acesta. La simularea de astăzi, toate subiectele au fost obligatorii, s-au acordat 10 puncte din oficiu, cu timpul de lucru efectiv două ore. Rezultatele finale se vor afișa în luna martie”, a declarat Körtesi Sándor, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 7

În primul subiect pontat cu 42 depuncte, elevii au avut un pastel de Ion Pillat. La primul subiect li s-a cerut să răspundă, folosindu-se de text, la chestiuni de vocabular, punctuație, versificație, elemente de teorie literară și să comenteze trei versuri. De asemenea, au avut de argumentat într-o compunere că poezia este un pastel.

DSC_7317

Pontat cu 36 de puncte, în subiectul al doilea au avut un text științific, de geografie, pentru care au existat mai multe cerințe de gramatică, din sintaxă și morfologie, iar elaborarea unei compuneri libere pe tema o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o excursie. Elevii au primit 12 puncte pentru redactarea întregii lucrări, din care 3 s-au acordat pentru ortografie, câte 2 puncte pentru așezarea corectă în pagină și lizibilitate, pentru coerența textului, punctuație, pentru vocabular și stil, iar 1punct pentru unitatea compoziției.

Evaluarea națională este luată în serios de majoritatea tinerilor, fiind primul pas, care se vrea făcut cu dreptul, în viață.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE