Adunarea Generală a AJF, cu bune și rele Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 346 Vizualizări

Adunarea Generală a AJF, cu bune și rele

ajf 1Lucrările Adunării Generale Ordinare ale Asociației Județene de Fotbal Mureș nu au ieșit din „tiparurile” celor precedente, cu aprobarea punctelor Ordinii de zi, cu puncte peste care s-a trecut fără ceva deosebit, dar și cu subiecte controversate, care au provocat îndelungi dezbateri. După constatarea întrunirii cvorumului, aprobarea ordinii de zi și desemnarea persoanelor pentru întocmirea procesului verbal și a Comisiei de validare a voturilor, a urmat alocuțiunea președintelui AJF Mureș, Mircea Bucur. „Iată că se împlinesc 25 de ani de la înființarea Asociației. Acum, la an aniversar, aș putea spune, trăgând linia, că așa, cu bune și rele, activitatea poate fi considerată una pozitivă în ansamblul ei. Unul dintre argumentele pentru a face această afirmație este aceea că activitatea din ultimii ani a fost apreciată inclusiv de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a fost prezent la ambele finale ale Cupei Secuilor, competiție inițiată de către noua conducere, la fel cum s-au disputat și primele două ediții ale Supercupei Mureș. Punctele pe care ne vom axa în continuare sunt atragerea de noi sponsori, dar și susținerea și pregătirea de noi arbitri. Acest domeniu este unul sensibil, dar îl putem considera pe plus, dacă ținem cont de faptul că județul Mureș a avut și în anul trecut mai mulți arbitri promovați la categorii superioare și este unul dintre județele cu cele mai multe arbitre, numărul lor fiind de 7, dintre care una a ajuns în eșalonul 3. O altă realizare este și colaborarea cu Federația de Fotbal din Ungaria, prin parteneriatul pe care îl avem cu județul Zala”. Președintele nu a omis să amintească nici prinicipalele neajunsuri, cele mai pregnante fiind condițiile de la unele baze ale echipelor afiliate, sau lipsuri în ceea ce privesc partidele reprogramate, care desori nu sunt solicitate în limitele impuse de regulament, cu solicitarea semnată de ambele echipe. Nu a fost omis nici conflictul dintre un grup de arbitri și conducere, care a dus la schimbarea unor membri ai comisiilor.

DSC_0115Rapoartele dau cifre pozitive
Următoarele puncte au fost prezentarea rapoartelor de activitate ale Comitetului Executiv, a bilanțului contabil pe anul 2015 și al Comisiei de Cenzori. Bilanțul general a fost considerat unul pozitiv, Asociația neavând niciun fel de datorii, astfel încât aceste rapoarte au trecut de votul Adunării Generale cu unanimitate de voturi.
În anul competițional 2014-2015, precum și în jumătate din anul competițional 2015/2016, AJF Mureș a organizat prin Comisia de Competiții și Comisia de copii si juniori, competițiile aflate sub patronajul său: Campionatul Ligii a IV-a, cu un număr de 18 echipe,
campionatul Ligii a V-a, cu 26 echipe împărțite în două serii, a VI-a, cu un număr de 22 echipe, organizate de asemenea în două serii, Campionatele Județene pentru Juniori A1 (6 echipe), B1 (6 echipe) Juniori C –“Elita” (12 echipe), Juniori C– “Palmares” (6 echipe),
Juniori D (23 echipe, două serii), Juniori E (19 echipe, două serii). La acestea se adaugă Memorialul „Gheorghe Ola”, organizat la nivel național, Memorialul „Gică Ene”, Grupa 2007, cu 16 echipe, Faza Județeană a Cupei României Timișoreana, cu un număr de 56 echipe și “Cupa Secuilor”, cu 8 echipe din județ, AJF Mureș organizând atât faza pe județ, cât și turneul final desfășurat la Miercurea Nirajului, câștigătoarea ediției a doua fiind echipa Avântul Miheșul de Câmpie.
Pentru desfășurarea jocurilor de fotbal în competițile menționate, în evidențele AJF Mureș figurează un număr de 5 terenuri omologate de FRF la nivelul județului și 81 terenuri omologate de AJF Mureș.

Alegerea vicepreședintelui, punctul cel mai „fierbinte”
Cel mai dezbătut punct al Adunării Generale a fost algerea unui vicepreședinte, prin vacantarea unui post. Singurul candidat care și-a depus dosarul a fost Coriolan Pop Lupu, președintele ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș. Problema apărută a fost aceea că unicul candidat a întârziat cu depunerea a două acte în termenul stabilit prin regulament, motivul fiind lipsa acestuia din țară în ultima perioadă. Deși conducerea AJF a propus supunerea la vot și acceptarea sau respingerea candidaturii și mulți dintre cei prezenți au fost de acord, argumentele aduse de unii reprezentanți ai cluburilor au generat discuții aprinse. Aprobarea dosarului a fost totuși supusă la vot. Din cei 60 de membri cu drept de vot prezenți, rezultatele au fost următoarele : 31 voturi pentru, 10 împotrivă, 6 abțineri. Un simplu calcul ne duce la o sumă de sub 50, astfel încât s-a dedus că au fost persoane care nu au votat în niciun fel, nici măcar abținere, susținând că nu se știe ce se votează, invocând încălcarea regulamentului și „pasarea răspunderii” Adunării Generale. Astfel, rezultatul de la numărătoarea voturilor a determinat prezidiul adunării să amâne alegerea noului „vice”, cu stabilirea unui nou termen.

Surpriza candidatului: „nu mai trebuie să mă votați”
La penultimul punct al ordinei de zi au fost enumerate cele 15 structuri noi afiliate, precum și alte 50 care au fost dezafiliate. Aici s-a precizat faptul că majoritatea celor dezafiliate erau deja cluburi inactive, dar acum s-a luat această măsură pentru o „curățenie”.
Ultimul punct al Adunării, Diverse, luări de cuvânt a fost la fel de dinamic. Reprezentanții cluburilor din mediul rural au venit cu argumente care motivau lipsa condițiilor impuse la unele terenuri, altele au adus critici unor arbitri slab pregătiți, dar surpriza mai mare a venit tocmai din partea candidatului Coriolan Pop Lupu, care a surprins după cele câteva alocuțiuni în sprijinul său prin a anunța că renunță la această funcție și nu își va mai depune dosarul. „Dacă unii consideră că țineam neaparat la această funcție, îi anunț că renunț la acest post, nu voi mai candida. Am o experiență de 15 ani de când conduc un club privat, am ceva rezultate în spate și credeam că pot contribui la buna desfășurare. În aceste condiții, nu văd de ce aș mai avea motive să candidez. Acestea s-au petrecut pentru faptul că nu am avut când să depun cele două acte, dar poate dacă nu eram o persoană cunoscută nu erau atâtea probleme”, a încheiat acesta. Cele două acte depuse după termen au fost declarația pe proprie răspundere și Cazierul Judiciar.
ajf 2În încheierea Adunării generale au luat cuvântul mai mulți participanți care au adresat felicitări Asociației pentru activitatea depusă, unii punând accent și pe unele neajunsuri. Printre aceștia, primarul comunei Râciu, Ioan Vasu a subliniat faptul că echipele din mediul rural sunt alcătuite în exclusivitate din jucători amatori, iar fondurile sunt deseori insuficiente, iar conducătorii care susțin cluburile cu bani publici, în urma aprobării fondurilor de către consiliile locale nu ar trebui pedepsite doar în cazul în care s-ar constata că acele fonduri primesc alte destinații. „Cred că nimănui nu-i lipsește ca, după ce susțin cluburi după decizii ale unui consiliu, să se trezească cu dosare penale”, a spus edilul conducător al echipei din Râciu. De asemenea, fostul arbitru internațional, Ion Tărcan a ținut să sublinieze faptul că arbitrii debutanți trebuiesc încurajați, nu admonestați și molestați, ei fiind „un rău necesar”, cum i-a numit Ion Tărcan pe cavalerii fluierului. A mai luat cuvântul fostul internațional Hajnal Iuliu, reprezentantul Federației Române de Fotbal, responsabil pentru zona Centru a Centrelor de copii, care a mulțumit pentru sprijinul primit în demararea primelor centre din mediul rural și și-a exprimat regretul pentru felul în care a fost tratată alegerea vicepreședintelui.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE