Home / Consiliul Judetean Mures / Buget generos pentru investiţii, la Spitalul Județean

Buget generos pentru investiţii, la Spitalul Județean

Distribuie

spital 2AManagerul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, dr. Dan Sîmpălean, a prezentat vineri, 19 februarie, într-o conferință de presă, planul de investiții pentru anul 2016. În acest an, Consiliul Județean Mureș a alocat spitalului suma de 4.500.000 de lei, fonduri ce vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură medicală și ustensile medicale performante, în vederea creșterii calității actului medical și a serviciilor medicale oferite de SCJ Mureș.

Printre cele mai importante investiții incluse în lista de investiții pentru anul 2016 se numără un ecocardiograf de înaltă performanță la Clinica de Cardiologie, a cărui valoare este de 826.000 lei. Aparatul va asigura un diagnostic clar în examinările cardiovasculare, dar si in cele pediatrice, fetale, abdominale, obstetricale si ginecologice. Totodată, se dorește achiziționarea unui turn laparoscopic, în valoare de 710.000 lei, cu care medicii vor putea efectua o gamă largă de intervenții chirurgicale non invazive, metodă care va determina o scădere a numărului de zile de spitalizare pentru un pacient, dar și o refcarere post operatorie mai rapidă. Se vor mai cumpăra două mese ginecologice pentru sălile de nașteri, în valoare de 80.000 lei, trei mese de operație, în valoare de 438.000 lei, un ecograf performant care va fi utilizat de personalul Clinicii de Gastroenterologie, a cărui valoare se ridică la 156.000 lei. Aparatul ajută la diagnosticarea cu precizie a afecțiunilor abdominale. Se vor reabilita clădirile în care funcționează secțiile și compartimentele spitalului și se vor dota, unde este cazul, cu ascensoare. „Anul acesta, am obținut de la Consiliul Județean un buget un pic mai mare: 4.000.000 lei pentru partea de investiții în aparatură. Dorim să achiziționăm un ecocardiograf de înaltă performanță pentru Clinica de Cardiologie și un turn laparoscopic nou pentru Clinica de Chirurgie. Continuăm dotările la Blocurile Operatorii cu mese de operație, lămpi pe partea de ginecologie și unde vor fi cereri”, a declarat dr. Dan Sîmpălean, managerul SCJ Mureș.

500.000 lei pentru reabilitarea clădirilor

În ceea ce privește planul de investiții pentru anul 2016, Consiliul Județean Mureș a mai alocat Spitalului Clinic Județean Mureș suma de 500.000 lei pentru reabilitarea clădirilor care funcționează ca secții sau compartimente spitalicești și dotarea cu ascensoare, acolo unde este cazul. În acest an, vor intra în acest program Clinica de Ortopedie și Clinica de Pneumologie. De asemenea, se vor efectua lucrările necesare pentru realizarea unui laborator nou de anatomie patologică, care necesită un spațiu anume destinat și dotat pentru a-și desfășura activitatea. „Pe partea de lucrări de reparații, Consiliul Județean ne-a alocat suma de 500.000 de lei, din care vrem să investim în Clinica de Ginecologie și în Clinica de Ortopedie, unde vom face lucrări capitale. De asemenea, avem în vedere amenajarea Policlincii 2 deoarece o parte a ei a fost reabilitată prin acel proiect de ambulatoriu, iar o parte a rămas cum era pe vremuri și atunci am zis să arate la fel toată Policlinica și să oferim condiții mai bine. Tot acolo, vom muta Laboratorul de Anatomie Patologică, care funcționează momentam în curtea Universității de Medicină și Farmacie. Trebuie să evacuăm la un moment dat acel spațiu și vom face un laborator nou de anatomie patologică la standardele anului 2016”, a menționat dr. Dan Sîmpălean.

Clinica de Oncologie, renovată cu fonduri de la Ministerul Sănătății

Dr. Dan Sîmpălean a anunțat că în acest an Clinica de Oncologie ar putea fi renovată cu bani proveniți de la Ministerul Sănătății. „Mai avem în vedere lifturi la clădirea de la Infecțioase, unde este foarte mult de lucru și sunt întâmpinate greutăți și la clădirea de la Oncologie. La Clinica de Oncologie, am pus anul trecut, în decembrie, la punct un accelerator, pentru că avea anumite componente defecte. La ora actuală, funcționează la capacitate maximă. Dorim să mai achiziționăm încă unul și să renovăm clinica. Pe Oncologie, se vor acorda anul acesta, sper eu, fonduri separate de la Minister”, a afirmat managerul SCJ Mureș.

RMN nou în acest an

Conducerea Consiliului Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean Mureș au inclus în proiectele din anul 2016, achiziționarea unui aparat RMN, precum și realizarea unei stații de sterilizare. „Am trimis către Ministerul Sănătății o listă cu un necesar pe care noi îl considerăm prioritar, și anume achiziția unui RMN, deoarece nu există în spitalul nostru, fiind nevoiți să avem contracte cu alți furnizori de servicii. Dacă nu va fi aprobat de către Ministerul Sănătății, îl vom cumpăra noi din fonduri proprii. Nu avem ce face. Trebuie să-l cumpărăm anul acesta”, a arătat dr. Dan Sîmpălean.

Aproape 150 de angajări, în 2015

Anul acesta, până în prezent, s-au angajat 137 de persoane, perosnal de specialitate necesar desfășurării activității. În anul 2015, au avut loc 149 de angajări. „Sper ca în luna martie să ne autorizăm și din punct de vedere ISU, deoarece la momentul actual nu avem autorizația obținută. Pe partea de resurse umane continuăm angajările. Până în data de 16 februarie am angajat 137 de persoane, dintre care 14 medici, 41 de asistenți medicali, registratori medicali, infirmieri, îngrijitori, brancardieri și un consilier la Serviciul Juridic. Avem în vedere reabilitarea partea de imagistică medicală iar aici mă refer la radiologie, să schimbăm cât mai multe aparate și să trecem pe radiologie digitală. De asemenea, nu stăm bine la capitolul sterilizare, pe care vrem să o înlocuim acolo unde este nevoie și să mai cumpărăm aparatură acolo unde este nevoie”, a mai precizat managerul SCJ Mureș.

spital 2B
Sănătatea, prioritate a Consiliului Judeţean Mureş

„Noi am avut trei mari domenii în care am investi în acest an, unul dintre ele fiind Sănătatea. Am alocat pentru sănătate, cu sprijinul consilierilor judeţeni, şi mulţumesc tuturor consilierilor că am adoptat bugetul în unanimitate. Am adus în domeniul sănătăţii, la cele două mari spitale pe care le avem, e vorba de Spitalul Clinic Judeţean şi de Spitalul „Gheorghe Marinescu” de la Târnăveni, 4 milioane de euro pentru investiţii. E o sumă considerabilă pentru judeţul Mureş, având în vedere şi faptul că fiecare spital are la rândul său un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii în care ei contractează sume pentru investiţii, direct de la buget.”

Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş

 

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.