FOTO: Festival de umplut cârnaţi, la Atelierul Petry Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

FOTO: Festival de umplut cârnaţi, la Atelierul Petry

1AAtelierul de Prezentare şi Muzeul Petry din Târgu-Mureş a găzduit sâmbătă, 20 februarie, un inedit festival-concurs de umplut cârnaţi. La competiţie au participat patru echipe care timp de câteva ore s-au străduit să prepare, în mod profesionist, cârnaţi cât mai delicioşi.

Reîntoarcere la tradiţii

Administrator, fondator şi co-proprietar al societăţii Primacom, Petri Zalan Endre s-a declarat mulţumit de reuşita festivalului şi a afirmat că intenţionează să permanentizeze asemenea gen de evenimente. „Ideea nu este nouă pentru că asemenea festivaluri de umplut cârnaţi se organizează în mai multe locuri din Transilvania şi din ţară. Este un festival tradiţional, pentru că şi în trecut când era perioada tăierii porcilor mai mulţi localnici au schimbat între ei idei, cârnaţi şi au făcut concursuri locale în diverse sate, pentru a face schimb de experienţă şi de gusturi între anumite tipuri de cârnaţi. Fiecare din cele patru echipe a venit pregătită, cu idei proprii, chiar reţetar tradiţional, pe care aici încearcă să le pună în practică şi să realizeze ceea ce şi-au propus acasă”, a declarat Petri Zalan Endre. „Activitatea de la Atelierul Petry este peste aşteptări, adică noi am început cu idei tradiţionale, dar tot timpul avem manifestări diferite, târguri tradiţionale, concursuri pe care încercăm să le perpetuăm, să le facem în fiecare sezon. În viitorul apropiat o să avem Festival de Primăvară, târguri tradiţionale pentru meseriaţii tradiţionali din zonă, pe care l-am organizat şi în ianuarie. Pentru la vară o să încercăm să facem un mixed grill aici în curte, unde o să servim preparate pregătite pe loc”, a adăugat co-proprietarul societăţii Primacom.

1B

Reţeta bunei dispoziţii

Una din cele mai originale echipe care a luat startul la festivalul-concurs de umplut cârnaţi a fost cea a cotidianului maghiar Népújság. „Suntem cea mai originală echipă deoarece am adus două reţete inedite din Valea Mureşului Superior. Una dintre ele fi un brand cu numele de Nepujsag, după părerea noastră cel mai gustos ziar din judeţul Mureş. Eu ştiu să gătesc doar două feluri de mâncare, papanaşii de exemplu. Colegul meu Nagy Tibor e cel mai bun, el a mai gătit acasă aşa ceva şi chiar el a adus o reţetă tradiţională”, a spus jurnalistul Vajda György care a avut la el, ca de obicei, reţeta bunei dispoziţii.

[zizigallery id=1904]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE