Recomandări pentru prevenirea infecțiilor respiratorii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 329 Vizualizări

Recomandări pentru prevenirea infecțiilor respiratorii

viroze respiratoriiPentru prevenirea infecțiilor respiratorii acute, dr. Csiki Iren Zuzsanna, de la Direcţia de Sănătate Publică Mureş recomandă următoarele măsuri:
respectarea regulilor de igienă personală: spălarea frecventă a mâinilor cu săpun şi apă caldă; aerisirea frecventă a încăperilor şi menţinerea curăţeniei în locuinţe, locuri de muncă, săli de clasă, în mijloacele de transport; alimentaţia bogată în vitamine, minerale, proteine şi hidraterea corespunzătoare a organismului; călirea organismului prin apă, aer, soare şi mişcare; evitarea spațiilor aglomerate şi a contactului cu persoanele bolnave;
Potrivit medicului, în cazul apariţiei simptomelor (congestia mucoasei nazale cu rinoree, strănutul frecvent, durerea de gât spontană şi/sau la înghiţire, durerea de cap, indispoziţia, oboseala accentuată, subfebrilitatea sau febra), se recomandă autoizolare la domiciliu şi solicitarea consultului de către medicul de familie. Totodată, se recomandă folosirea batistelor de unică folosinţă pentru suflarea corectă a nasului (alternativ când pe o nară când pe alta), în tuse cu expectoraţie sau strănut. La copiii mici se recomandă aspirarea secreţiilor nazale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE