Home / Sanatate / Ajutor pentru copiii cu deficiențe de auz

Ajutor pentru copiii cu deficiențe de auz

Distribuie

stire lumea sunetelorDin dorința de a-i ajuta pe copiii hipoacuzici, doi părinți din Târgu-Mureș au înființat, în anul 2012, Asociația „Lumea sunetelor”. Fetița lor s-a născut, în anul 2006, cu o deficiență de auz. Abia în anul 2009, părinții au reușit s-o opereze, la București, unde s-a efectuat un implant cohlear.

Acum, vorbește, citește cărți singură și duce o viață cât se poate de normală. Părinții ei susțin că testarea auzului la nou-născuți este necesară în depistarea precoce a problemelor de auz. Dacă ele sunt descoperite la timp, copilul are mai multe șanse de a-și reveni într-un timp mai scurt.

Astfel, obiectivele asociației sunt: consilierea părinților care au copii hipoacuzici, sprijinirea persoanelor cu deficiență de auz în vederea recuperării/reabilitării și integrării în societate, atragerea de fonduri pentru diagnosticare, protezare și recuperare, organizarea de seminarii pe tema recuperării auditiv – verbale a persoanelor protezate și dezvoltarea unui sistem integrat de diagnosticare, protezare și recuperare a persoanelor cu hipoauzie.

„Am înființat asociația în anul 2012, cu scopul de a sprijini persoanele cu deficiențe de auz. Avem un copil, în vârstă de 10 ani și jumătate, care s-a născut cu această deficiență de auz. În jurul vârstei de un an, ne-am dat seama că nu aude. Se întâmpla în anul 2006, iar pe vremea și testarea auzului era abia la început și se făcea în puține centre. În anul 2009, i-am pus o proteză implantabilă și prin anul 2012, deja cunoscând problemele, ne-am hotărât să înființăm o asociație, cu scopul de a informa părinții copiilor. De atunci, am organizat diverse acțiuni de informare, seminarii pe tema recuperării auditiv – verbale și activități de strângere de fonduri”, a precizat Marius Cheteleș, președintele asociației.

Mureșenii care doresc să sprijine activitățile asociației pot dona 2% din impozitul pe venit. Detalii suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0748-908.290 sau la adresa de e-mail: lumea_sunetelor@yahoo.ro.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Ministrul Sănătății, vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.