Home / BC Mures / Debut cu stângul pentru BC Mureș în play-off

Debut cu stângul pentru BC Mureș în play-off

Distribuie

baschetÎn prima etapă a turneului play-off din Liga Națională de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut luni seara la București întâlnirea cu Steaua CSM Eximbank cu scorul de 83-66 (15-23, 32-10, 17-20, 19-13). Cu acest eșec mureșenii s-au îndepărtat la 4 puncte de liderul CSM Oradea și la 2 de ocupantele locurilor 2 și 3, U-BT Cluj și Steaua CSM Eximbank, fiind singura echipă oaspete din play-off care a pierdut în etapa de debut a fazei a II-a a campionatului.
Mureșenii au suferit în acest joc în special la capitolul precizie la aruncările de la distanță, reușind doar patru coșuri, dar și de la linia de libere, de unde au transformat 6 din doar cele 11 de care au beneficiat.
„Tigrii” au început foarte bine partida și după o primă jumătate a unui prim sfert echilibrat, cu Mohammed într-o nouă zi bună şi Gajovic în primul cinci, s-au desprins în partea a doua a sfertului la 8 puncte. La intrarea în a doua jumătate a sfertului doi steliștii au trecut la conducere și nu au mai cedat până la final inițiativa. A fost un sfert în care mureșenii au reușit să înscrie doar 10 puncte şi au primit 32. În timp ce steliştii au nimerit coşul din toate poziţiile, echipa lui Audrius Prakuraitis nu a găsit drumul spre coşul advers și Steaua s-a desprins până la pauza mare la 14 puncte.

Tendințe de revenire anihilate
La reluare bucureștenii au reușit să mențină diferența, pe care chiar au mărit-o spre finalul sfertului trei la 19 puncte. BC Mureș a reuşit să reducă din handicap până la 11 puncte înaintea ultimei pauze, iar în ultimul act s-au apropiat până la 9 puncte, dar mai mult nu s-a putut. În ultimele cinci minute mureșenii au mai înscris doar trei coșuri, două reușite de Martinic, bine păzit și departe de reușitele sale din alte partide, ultimul coș fiind reușit de Fraseniuc în ultimele secunde, când soarta partidei era deja pecetluită. BC Mureș rămâne pe locul 4, loc de pe care ar întâlni în faza a doua, eliminatorie, ocupanta locului 5. În etapa a doua vor întâlni pe teren propriu CSU Atlassib Sibiu, aflată în acest moment pe locul 6, la un singur punct în spatele mureșenilor. Partida va avea loc în Sala Sporturilor, luni, 29 februarie, de la ora 18.00.
Marcatorii partidei de la București:
Steaua: Malesevic 23 (1×3), Cooper 14, Amis 13 (1), Marinovic 9 (1), Paul 8 (2), Nicoară 7 (1), Barac 4, Szíjárto 3 (1)
BC Mureş: Mohammed 22 (1×3), Barro 14, Gajovic 10 (2), Martinic 9 (1), Lázár 6, Fraseniuk 2, Pustahvar 2, Jurevicus 1. Au mai jucat Polyák și Daniel Popescu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.