Peste zece posturi de asistent medical scoase la concurs, la Spitalul de Urgență Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 375 Vizualizări

Peste zece posturi de asistent medical scoase la concurs, la Spitalul de Urgență

angajari urgentaSpitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Târgu-Mureș organizează, în perioada următoare, concurs pentru ocuparea a 12 posturi vacante. Astfel, se scot la concurs nouă posturi de asistent medical generalist, un post de asistent medical de radiologie și două posturi de infirmier.

Calendarul de desfășurare a concursului este următorul: în perioada 24 februarie – 1 martie are loc depunerea dosarelor de concurs; în data de 2 martie, de la ora 8,00, se va desfășura testarea psihologică în Amfiteatrul I; în data de 9 martie, de la ora 11,00, va avea loc proba scrisă a concursului, urmând ca în data de 11 martie, de la ora 9,00, să se deruleze interviul. Rezultatele finale se vor afișa în data de 14 martie, la ora 15,30.
Potrivit site-ului unității sanitare, se scot la concurs nouă posturi de asistent medical generalist la următoarele secții: două posturi la secția clinică neurologie 2, două posturi la secția clinică anestezie și terapie intensivă, un post la blocul operator IV obstetrică ginecologie, un post la ambulatoriul integrat adulți, un post la blocul operator I chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arși, un post la secția clinică chirurgie generală 2 și un post la secția clinică gastroenterologie. Totodată, se scoate la concurs un post de asistent medical de radiologie la laboratorul de radiologie și imagistică medicală și se scot două posturi de infirmier la secția clinică anestezie și terapie intensivă și compartiment ATI copii.
Actele pentru dosarul de concurs se pot depune la sediul spitalului în perioada amintită, de luni până vineri, în intervalul orar 13,00 – 15,30. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 0265-212.111 interior 462. Persoana de contact este Lidia Sabău, secretarul comisiei de concurs. Totodată, date despre metodologia de concurs se pot obține accesând site-ul SCJU Târgu-Mureș: www.spitalmures.ro.

 

Cu cât s-a redus deficitul de personal
La începutul acestei luni, managerul SCJU Târgu-Mureș, dr. Claudiu Puiac, a anunțat că anul trecut au fost organizate 28 de concursuri pentru ocuparea a 345 de posturi vacante și temporar vacante. Astfel, s-a reușit reducerea deficitului de personal de la 24% în martie 2014, la 16% în 31 decembrie 2015. Dr. Claudiu Puiac a explicat că este în continuare o problemă cu asistenții medicali, care pleacă în străinătate pentru locuri de muncă mai bine plătite. „Migrația asistenților medicali în exterior este o problemă. Aici suntem într-un cerc destul de vicios. Noi scoatem posturile la concurs, lumea vine, se prezintă, ocupă postul și având în vedere că personalul este foarte bine pregătit din punct de vedere profesional, asistenții își găsesc foarte repede locuri de muncă în exterior mai bine plătite și atunci reluăm concursurile. Nu avem o situație a celor care pleacă, pentru că ei nu spun că pleacă la muncă în exterior. Fie își dau demisia, fie cer concediu fără plată. Mai departe eu nu investighez de ce. La medici, plecările se fac, de obicei, la nivelul medicilor rezidenți. Medicii specialiști nu prea”, a explicat managerul SCJU Târgu- Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE