” A naibii dragoste!” printre beneficiarii Căminului pentru vârstnici Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

” A naibii dragoste!” printre beneficiarii Căminului pentru vârstnici

DSC_7539

Atâta energie și bună dispoziție nu ai văzut în viața ta! Medicul de familie, dr. Ioan Micu, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Mureş şi cântăreţ totodată, alături de bateristul Jeno Hajdu au umplut de energie sala festivă a  Căminului pentru vârstnici, pe principiul ”Dacă dragoste nu e, nimic nu e!”.

De Dragobete, pe data de 24 februarie 2016, B-unicii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice cu sediul pe str. Evreilor Martiri, nr. 29-31, au sărbătorit preţ de două ore sărbătoarea dragostei la români aşa cum se cuvine. Sub genericul „A naibii dragoste!”, au recitat poezii, scenete, dansuri, muzică, au degustat plăcinte de Dragobete, au băut câte un sirop de pădure și, pentru că în această zi se declară dragostea, din program nu a lipsit căsătoria. Una mică, așa, de probă.

DSC_7413

Când mă gândesc la copilărie, nu am cum să nu îmi amintesc mireasma din bucătăria bunicii, care mă aștepta de fiecare dată cu plăcinte proaspăt scoase din cuptor.

DSC_7385

O astfel de atmosferă a fost creată de una din bucătăresele Căminului, Elena Gherman, care pregătea și ne îmbia să gustăm din delicioasele preparate aromate cu vanilie pentru care, la final, ne-a șoptit în mare taină, rețeta.

DSC_7390

La eveniment au fost prezenți câțiva copii aflați în grija Fundației Kiwi ” Casa Bucuriei”, care au adus bucurie in inimile beneficiarilor prezenți, prin simpla lor prezență sau prin interpretări. Andrei Otvos îmbrăcat în Cupidon, cu un arc pregătit cu săgeți de dragoste, a tras în stânga și-n dreapta haotic pentru a-i face pe cei prezenți să se îndrăgostească, iar Cosmina Miki s-a concentrat pe ritm ajustându-și mișcările în funcție de acesta și a oferit un dans plin de grație și talent.

DSC_7440
O scenetă după emisiunea ”Din dragoste” a cărui moderator a fost Mircea Radu, a fost jucată de studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie, Medicină Generală, Diana Malihin, an II, și Andrei Patrichi, an III.

DSC_7401

Atunci când iubim ne îndrăgostim în primul rând de sufletul persoanei de lângă noi, de modul în care ne face să ne simțim, de sclipirea din ochii acelei ființe iubite și de râsetul care ne umple viața. Dragostea nu are limite și nici bariere. Au demonstrat-o cei doi beneficiari ai Căminului, Edita Petru și Ion Tolan, care și-au unit destinele pentru o zi spunând ”Da”. Momentul lor a căpătat o lumină vie, aparte, enigmatică, semnând un certificat de căsătorie valabil în ziua de 24 februarie între orele 11.00-20.00. Certificatul a fost semnat de viceprimarul Peti Andras care a împărțit câte o floare celor prezenți.

DSC_7458

” Cum putem trăi fără o motivație sentimentală?! Nu putem ne spun psihologii. Pentru că este în natura umană să fim dependeți de afectivitate. Și să o căutăm. Numai motivați afectiv ne asigurăm echilibrul și armonia care stau la baza unei vieți sănătoase. Afectivitatea înseamnă, deopotrivă, a primi și a dărui” ne spune dr. Anca Florea, directoarea Căminului.

DSC_7576

Dragobetele are rădăcini foarte vechi, fiind sărbătorit chiar de pe timpul dacilor. Era o divinitate precum Cupidon al romanilor şi Eros, al vechilor greci. Dragobetele, numit şi Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, fecior chipeş şi puternic, se spune că aduce iubirea în casă şi în suflet. Sărbătoarea este celebrată de români pe 24 februarie şi este considerată în popor echivalentul sărbătorii Valentine’s Day (ziua Sfântului Valentin), sărbătoare a iubirii.
Evenimentul ” A naibii dragoste!” a făcut parte din Campania „Nu uita să-ţi suni B-unicii”, tinerii având ocazia să afle mai multe despre tradiţia de Dragobete din vorbele spuse cu înţelepciune de B-unici.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE