Adrian Mutu: „Avem un examen greu, pe care doar împreună îl vom trece” FC Municipal
  • mihai.veres
  • 9 comentarii
  • 369 Vizualizări

Adrian Mutu: „Avem un examen greu, pe care doar împreună îl vom trece”

mutu (1)Sosit la ASA Târgu-Mureș înaintea sezonului de primăvară, cel socotit cel mai bun produs al fotbalului românesc după Gheorghe Hagi, Adrian Mutu țintește „ultimul tren” al reprezentativei României, care în această vară va fi prezentă la turneul final al Campionatului European din Franța. „Briliantul”, cum a fost numit de mulți are o bogată carte de vizită. După ce a debutat la FC Argeș Pitești, acesta s-a transferat la Dinamo, după care a plecat în Italia, având evoluții foarte apreciate, după care a mai jucat la câteva dintre cele mai titrate echipe din Europa. În cariera sa a trecut pe la echipe ca Internaționale Milano, Verona și Parma, în Italia, de unde a fost transferat în Anglia, la Chelsea. Din Anglia a revenit în Italia, trecând pe la Juventus Torino, Fiorentina și Cesena. După ce a îmbrăcat și tricoul francezilor de la Ajaccio, s-a întors în țară, la Petrolul Ploiești. Nu pentru mult timp, deoarece a părăsit pentru prima dată Europa (ca jucător), plecând în India, la Pune City. Are 77 de prezențe în tricoul naționalei României și se află la egalitate de goluri cu „Regele” Hagi (35), multe dintre acestea aducând victorii importante „tricolorilor”. La împlinirea celor 37 de ani s-a întors în țară, pentru prima dată la o echipă din Ardeal. Impresii după primele jocuri în tricoul ASA aflăm chiar de la Adi Mutu.

mutu (2)Reporter: Trecând peste răutățile unora, care au fost criteriile pentru care ai ales ASA? Mai erau echipe din plutonul fruntaș care te-au solicitat.
Adrian Mutu: ASA m-a vrut mai mult decât alte echipe din Liga 1. Am ales așa și pentru că este o echipă puternică, o echipă solidă, unde eu cred că pot arăta că am în continuare calitățile pentru a juca la un anumit nivel. Sunt foarte mulțumit de băieți, de ceea ce am găsit la ASA. Sunt niște coechipieri serioși, profesioniști, cu o mare dorință de a se bate cu cele mai bune echipe din prima ligă.
Rep.: După evoluțiile la doar trei echipe din România, este prima ta apariție la o echipă din Ardeal. Cum vezi această schimbare?
A.M.: Se spune că ardelenii sunt oameni primitori, te primesc cu brațele deschise. Știam acest lucru, dar poate că vroiam să mă conving, glumind puțin. Și așa este. După ce am acceptat oferta ASA-ului, am plecat direct în cantonamentul din Antalya, așa că, la Târgu-Mureș am ajuns doar în săptămâna premergătoare meciului cu Pandurii. Târgumureșenii sunt oameni de treabă, mă opresc, intră în vorbă cu mine, toată lumea vrea să știe de evoluția echipei.
Rep.: Evoluția la care echipă ți-a lăsat cele mai frumoase amintiri?
A.M.: De-a lungul carierei am avut oportunitatea de a juca la echipe importante din Europa, alături de coechipieri de certă valoare. Eu greu să aleg o perioadă, dar Italia a rămas și va rămâne alături de sufletul meu. Parma și, în special, Fiorentina sunt echipe la care m-am simțit foarte bine, de aceea pot spune că mă bucur când văd vreun tricou violet.
Rep.: Mulți te consideră „terminat” din punct de vedere fotbalistic. Cum vrei să răspunzi acestor afirmații?
A.M.: Nu vreau să intru în polemică. Fiecare e liber să declare ce vrea, dar să și răspundă de afirmațiile făcute. Fotbalul este pasiunea mea, i-am dat tot ce am avut mai bun și mi-a dat tot ce a avut mai bun. De aceea nu pot să-l înșel. De aceea vreau ca evoluțiile mele să demonstreze că mai am un cuvânt de spus în fotbal. Restul sunt vorbe…trecătoare.
Rep.: Debutul echipei cu tine în lot, cu două înfrângeri, crezi că va afecta evoluțiile tale ulterioare?
A.M.: Bineînțeles că nu traversăm o perioadă prea bună. E păcat de munca de aproape un sezon, să dăm cu piciorul acestei șanse. Toată lumea, toți suporterii așteaptă de la noi play-off-ul, vrem să aducem la Târgu-Mureș cele mai bune echipe din țară. Suntem în lot fotbaliști cu experiență, cu personalitate, iar înfrângerile fac parte din viața unui sportiv. Trebuie să știm să trecem peste aceste două meciuri și să luptăm până la ultimul fluier în meciul cu FC Botoșani.
Rep.: Ce crezi că lipsește echipei să arate ceea ce-și dorește?
A.M.: În acest moment îi lipsesc rezultatele. Iar ele sunt cele mai importante. Jucătorii, antrenorii, conducătorii trăiesc de pe urma rezultatelor. Dacă ele sunt bune, toată lumea este satisfăcută.
Rep.: Consideri că era necesară înlocuirea antrenorului după doar două meciuri și care este acum atmosfera în vestiar?
A.M.: În ultimele zile au apărut tot felul de articole și păreri. Sincer nu vreau să mai comentez acest aspect. Mă interesează echipa și îmi pare rău că nu am putut obține puncte în aceste două meciuri, puncte care ne-ar fi făcut acum viața mai ușoară. Cât despre atmosferă, toți componenții lotului își dau seama de importanța partidei cu FC Botoșani. Am muncit mult în această săptămână și sper ca aceste lucruri să se vadă pe teren.
Rep.: Crezi că șansele ca ASA să prindă play-off-ul au crescut după înfrângerea Stelei cu Voluntariul?
A.M.: Vedeți că în fotbal surprize apar de unde nu te aștepți. Poate de aceea este așa de iubit acest sport. Am rămas și eu surprins de rezultat, mai ales că Steaua a avut jocuri bune până acum. Niciun meci nu seamănă cu altul, dar sunt sigur că Steaua va avea o altă evoluție în meciul cu Iași-ul. Chiar dacă înjumătățite, punctele contează foarte mult și s-ar putea ca, la finalul campionatului, câștigătoarea să fie decisă de 1-2 puncte.
Rep.: Cum consideri această schimbare a sistemului de disputare a campionatului?
A.M.: Este un sistem interesant, care am văzut că se folosește tot mai mult în campionatele, să zicem, de nivelul 2 din Europa. Pe de-o parte e bine pentru competiție, pentru că sunt dueluri interesante, între echipe de tradiție, dar pe de altă parte nu poți să nu te gândești la punctele pe care le-ai câștigat pe teren și acum ți se înjumătățesc.
Rep.: Care crezi că vor echipele care vor putea rezista în lupta pentru podium?
A.M.: Play-off-ul este un alt campionat. Iar din ce se poate vedea, la finalul primei părți, diferențele dintre echipe nu vor fi foarte mari. Nu e vorba neapărat de a rezista, ci de forma de moment. Gândiți-vă că și 6 puncte se pot recupera doar din meciurile directe între două echipe. Sunt 10 etape, orice detaliu va conta, orice mică greșeală te poate îndepărta de obiectiv. Vor fi meciuri interesante, cu siguranță.
Rep.: În ciuda multor știri care te-au pus într-o lumină mai puțin favorabilă, ai încă mulți suporteri care te apreciază cel puțin pentru ceea ce ai făcut pentru fotbalul românesc. Ce ai transmite celeilalte categorii?
A.M.: Fiecare om este liber să citească și să aleagă. Adrian Mutu a fost de multe ori pe prima pagină a presei. Marea majoritate a dăților, ca urmare a rezultatelor sportive, iar celelalte, credeți-mă pe cuvânt, doar pentru a defăima numele și imaginea mea. Nu mai departe de ce s-a scris despre cantonamentul din Antalya. Articole care după câteva ore au fost șterse, dar preluate de toată presa și cea sportivă. Nu am rămas niciodată indiferent, dar am căile mele de atac, legale.
Rep.: Dar suporterilor mureșeni, mulți dintre ei venind la stadion doar să te vadă evoluând pe viu?
A.M.: Am rămas plăcut impresionat de primirea care mi-au făcut-o la meciul cu Pandurii. Când am intrat pe teren, înaintea meciului, m-au întâmpinat cu aplauze la scenă deschisă. Îmi pare rău însă că, în aceste două etape, nu am reușit să le ofer mai mult, goluri, puncte. Promit însă, că voi încerca să le ating așteptările, să-i fac să se ridice de pe scaune și să ne încurajeze. Fotbalul are nevoie de suporteri, suporterii au nevoie de fotbal de calitate. Acest lucru vreau să le ofer și prima ocazie să fie chiar meciul cu FC Botoșani. Îi rog însă să ne susțină din primul până în ultimul minut. Să fie alături de noi, pentru că avem un examen extrem de greu, pe care doar împreună îl vom trece.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Indiferent de partide si alte intelegeri la nivel de gasca-TARGU-MURESUL-fara FLOREA l-a butoane dupa 5 iunie-2016-v-a avea de suferit.MAIOR-ca VICEPRIMAR -e foarte bun-continua proiectele.MAIOR-cunoaste toate necazurile orasului.Ciotlausa cat a fost viceprimarita-niciodata nu a plecat s-a vada orasul,sa vada ce fac firmele cu asfalturi si altele.Si cand s-a dus pe santierele orasului-nu a bagat-o nimeni in seama.O fi confundat-o cu vreo femeie de spala scarile la vreun bloc.Romanii tot romani trebuie sa aleaga in iunie pe 5.Primarul este validat imediat-cu primul tur.Viceprimarul este votat de noul Consiliu LOCAL.Consider,ca in viitor nici un imberb de consilier local nu o sa-si anihileze munca sa ajunga pe o MESEIE-de VICEPRIMAR.MAIOR-din a doua zi -reincepe munca de modernizare a ORASULUI.Unui primar nou..ii trebuie cam 2 saptamani pana se invata cu noul birou,nu stie nici cum si unde sa semnezie.sa puna o stampila.Dar pana pe cand o sa mai stim cine candideaza,sigur o sa mai spun cateceva pe aicea.

  • Daca nu intram in play of (99,9%ca nu intram),antrenor ff bun ar fi si cel de la juniori-ANDRASI.De ajunge scorpia de CIOTLAUSA-primarita-asta desfiinteaza echipa de fotbal,darama si Transilul.Asta are o boala pe sportul muresean,ca se si vede din ce privire veninoasa are.Ceotlausa asta e un fel de CEAUSEASCA-are icter negru in mate-tot timpul o face pe gretoasa cum ea este desteapta -nebagata in seama de nimenea.Pana o sa-si schimbe parerea-or sa mai fie multi primari pe aicea la MURES.

  • Aicea trebuie un antrenor in vaesta.Si la Bacau-cand traia Sechelariu-el avea antrenori din oras in varsta.Dar a apelat si la HALAGIAN.???la 70 de ani??Bacaul a avut traditie in fotbal,si inca mai are.Vasluiul-cativa ani..si a si disparut.

  • Grigoras asta si-a facaut aura de mare antrenor fara s-a puna umarul de la inceputul constructiei unei echipe.E bun daca are oameni tineri si cu calitate.HAHI-in aceste zile -MERGE PE ACELEASI PRINCIPII.Prin anii 1980-la ARIPILE BACAU-prin ..C.-Grigoras-baga cate 3-4 goluri/meci-atacant fiind din GRIGORENI/BACAU.Apoi la fostul SC BACAU-cu SCANTEIE–erau 2 atacanti de rupeau DINAMO+STEAUA-pana prin 1985-1986.Imediat au si fost imprastiati pe la 1 STEAUA,1 LA MILITIENI-DINAMO.Grigoras-via STEAUA-a ajuns pe la CONSTANTA.Dar un jucator ff de calitate.Cu bosorogii astia de jucatori actuali de l-a ASA-nu a reusit sa se faca inteles,ascultat.PORUMBOIU de la VASLUI-tot timpul a avut o intelepciune-STIINTA in a-si alege ANTRENORII.??Conducerea ASA-l-au avut pe CIUBOTARIU-(a confirmat ce v-a spun)..as vrea un alt antrenor de a lui PORUMBOIU..pe aicea..antistelist,antidinamovist??!!!Deasemenea PYNALTI de la P.NEAMT-iar era mare geambas la antrenori.El lucra doar cu aia mai in varsta.Dar avea si FOLCLORISTE??Arbitrii cu o zi inainte de meciuri erau introdusi intre folcloriste..si de aicea-i-se trage si PYNALTI.Acum ca are REUMATISM si din alta parte..e de la BASILA.LA MURES-trebuie un antrenor batran…FLOCEA..FLORIN MARIN.

  • CONTINUARE-..o fi venit golanasul ala de vreo 45-50 de ani-sa-si i-a CASUL..???Eu am platit cu cardul,dar probabil din cei vreo 10-15 dinaintea mea mai multi au mai lasat cativa banuti pe acolo!!!Sigur zona respectiva este impanzita de camere de luat vederi,in special pe fiecare POST de Lucru.Din cate stiu,legea nu permite nimanui s-a intre pe zona administrativa a CASIERITELOR,cand acestea lucreaza,incazeaza sume enorme de bani.!!!Nea FLOREA-i-a sa-l trimiti pe intrusul ala acasa-pe usa din doss a PRIMARIEI.As vrea sa dai o replica pe aicea la acest COMENTARIU al meu.

  • ORASULE,MURESULE-NIMENI LA MECI!!!Ieri pe 24 februarie pe l-a orele 11 si ceva la Primaria noastra Mureseana-la ghiseurile unde noi orasenii municipiului ne dezvelim de ..penele..din PORTOFELE,pentru saracacioasele noastre apartamente am stat si eu la o coada enorma-unde pe la vreo 5-6 case se incasau paraii nostri cu titlu de taxe si impozite.Felicitari doamnelor casierite de la ghiseurile unde noi ne platim taxele,au o deontologie nemaipomenita,am observat cum inaintea mea au explicat cu lux de amanunte de unde vine suma ce si-o platit-o fiecare.Dar am observat si cum un ..probabil..sef al lor a intrat in respectiva incapere…sa vada zbanghiul..cum lucreaza doamnele.??Un neica nimeni,cu o scurteica de piele neagra pe el,cu o cravata agatata pe un gat cu o camasa albastruie..si am si simtit cum ..doamnele ..prin prezenta lui au fost ..deranjate.Initial am vrut sa m-a duc sa-l scot de acolo..numai ca pana s-a ajung sa-mi platesc impozitele pe 2016-la ghiseul d-nei TRUTA-atata de interesanta a fost discutia cu niste batrani de vreo 80 de ani dinaintea mea la rand..l-a unul dintre batrani eu i-am permis s-a intre inaintea mea..cu toate ca ceilalti vreo 10 cetateni ce erau dupa mine au cam..marait, strambat din NAS.Primarie…Mureseana..descopera bagabondul ala ..de a intrat peste casierite???Ala este un nimenea??Pe timpuri -si cel mai mare in partid de la o anumita institutie i-si lasa oamenii sa munceasca.Boul sta o fi venit s-a vada cum lucreaza subordonatele sale….futula-n gura de tampit.Nea FLORICA-CAT MAI ESTI pe acolo-da cu bagabonzii astia de pamant.!!!

  • Probabil ARGASEALA o fi si dat mana cu PRUNEA!!In orice caz,e treaba de 500.000 de euro INTRE locul 6 SI locul 7!!!
    Bosorogii astia ai nostri au venit obositi din TURCIA? Si noi orasenii-MURESENII ar trebui sa fim si mai obositi !!!sa le aratam cu CIUCIUL la salariile lor in EURO!!??Dupa 2 etape stam nemaipomenit de bine -cu 0 puncte agonisite.BOTOSANIUL JOACA MAI BINE DECAT NOI.!!!ATENTIEEEEE…5-0 pentru BOTOSANI.!!!sambata seara.Am abaonament-dar nu o sa m-a duc la meci-s-a vad o injosire mai mare decat la ASA-GALATI..de anul trecut.??!!!Indemn orasul….NIMEBU LA MECI!!??

  • Jucatorii-ASA-aului sa-l sune pe GRIGORAS-si bagabondul asta de antrenor sa nu mai vorbeasca de rau ASA.Acum noi muresenii stam la ..pana..altora-cu frica-n san daca intram in play-of???Bekali..JIJI-la un post de tv.a anuntat ca NU INTRAM IN PLAY OFF??
    Cartile sunt facute!!PAREREA MEA!!!

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE