Home / Consiliul Judetean Mures / Ecocardiograf performant la Spitalul Clinic Județean Mureş

Ecocardiograf performant la Spitalul Clinic Județean Mureş

Distribuie

eco 1Consiliul Județean Mureș a alocat Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș suma de 4.000.000 de lei pentru aparatură medicală, ceea ce înseamnă că anul acesta se vor achiziționa echipamente medicale performante și ustensile, în vederea creșterii calității actului medical și a serviciilor medicale oferite de SCJ Mureș.

Printre cele mai importante investiții incluse în lista de investiții pentru anul 2016 se numără un ecocardiograf de înaltă performanță la Secția de Cardiologie, a cărui valoare este de 826.000 lei. În prezent, secția deține un astfel de aparat, însă este mare nevoie de unul nou. Aparatul va asigura un diagnostic clar în examinările cardiovasculare, dar si in cele pediatrice, fetale, abdominale, obstetricale si ginecologice. Ecocardiografia este tehnica de examinare a inimii cu ajutorul ultrasunetelor, ce permite studierea dimensiunilor și performanțelor funcționale ale structurilor cardiace. „Anul acesta, am obținut de la Consiliul Județean un buget un pic mai mare: 4.000.000 lei pentru partea de investiții în aparatură. Dorim să achiziționăm un ecocardiograf de înaltă performanță pentru Secția de Cardiologie”, a declarat dr. Dan Sîmpălean, managerul SCJ Mureș.

Activitatea Secției de Cardiologie 

Principalele patologii cardiovasculare îngrijite de secție sunt: diversele forme ale cardiopatiei ischemice, hipertensiune arterială, valvulopatii, cardiomiopatii, fibrilație atrială, pericardite, endocardite, sincopă, insuficiență cardiacă, arteriopatii și boli venoase. Activitatea de diagnostic și tratament de pe secție este susținută de o dotare corespunzătoare cu aparatură medicală, iar aici amintim: electrocardiografe clasice și computerizate, sistem de testare de efort, ecocardiograf, aparate Holter ECG și de tensiune arterială, poligraf pentru diagnosticul apneei de somn, defibrilatoare, monitoare pacient etc.

În cadrul secției își desfășoară activitatea o Unitate de Sincopă, cu dotare complexă aferentă, respectiv un Centru de Insuficiență Cardiacă, reflectând cele două preocupări majore ale secției în domeniul cardiologiei. Pe lângă activitatea de îngrijire a bolnavilor, în secție se desfășoară învățământ medical universitar și postgradual (rezidenți) precum și activitate de cercetare clinică.

Sănătatea, prioritate a Consiliului Judeţean Mureş

„Noi am avut trei mari domenii în care am investi în acest an, unul dintre ele fiind Sănătatea. Am alocat pentru sănătate, cu sprijinul consilierilor judeţeni, şi mulţumesc tuturor consilierilor că am adoptat bugetul în unanimitate. Am adus în domeniul sănătăţii, la cele două mari spitale pe care le avem, e vorba de Spitalul Clinic Judeţean şi de Spitalul „Gheorghe Marinescu” de la Târnăveni, 4 milioane de euro pentru investiţii. E o sumă considerabilă pentru judeţul Mureş, având în vedere şi faptul că fiecare spital are la rândul său un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii în care ei contractează sume pentru investiţii, direct de la buget”, a afirmat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.