FOTO: Campaniile agricole vin și pleacă, Dafcochim rămâne fidel lângă fermieri! Agricultura
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 856 Vizualizări

FOTO: Campaniile agricole vin și pleacă, Dafcochim rămâne fidel lângă fermieri!

1A marinelAproximativ 400 de fermieri din Transilvania au participat marţi, 23 februarie, în incinta Centrului de Evenimente RAB, la tradiţionalul Simpozion de primăvară organizat de compania Dafcochim Târgu-Mureş. Evenimentul a consolidat astfel parteneriatul trainic dintre agricultori şi Dafcochim, companie care deţine în portofoliu o gamă largă de soluţii inovatoare, la preţuri atractive, pentru fermieri din opt judeţe ardelene.

Dafcochim, mereu alături de fermieri

Liviu Cojoc, director general Dafcochim, susține că este deosebit de încântat că top managementul a trei companii multinaționale de pe trei continente – America – Pioneer, Australia – Nufarm și Europa – Belchim, s-a aflat la Simpozionul Dafcochim de ieri – 23 februarie de la Târgu-Mureș. An de an, marii producători mondiali de inputuri se află alături de noi, acasă în Transilvania. An de an, Dafcochim se află alături de fermierii ardeleni din opt județe. „Sunt mândru că Dafcochim și prin noi toți acești parteneri suntem alături de fermierii transilvăneni. Campaniile agricole vin și pleacă, Dafcochim rămâne fidel lângă fermierii ardeleni!”, a declarat Liviu Cojoc.

1B echipa

O echipă unită

Oaspeţii au fost întâmpinaţi, ca de fiecare dată, de Marinel Ştefan, directorul Diviziei Dafcochim Agro, care a transmis mulţumiri atât fermierilor parteneri cât şi reprezentanţilor companiilor multinaţionale prezente la eveniment, respectiv Nufarm, Pioneer şi Belchim. „Aş vrea să vă mulţumesc pentru prezenţă, după cum aţi observat am schimbat locaţia, deoarece an de an numărul clienţilor noştri este în creştere, drept urmare vreau să vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia noastră. Ca şi altă dată, la fiecare simpozion invităm furnizorii noştri principali, respectiv astăzi Nufarm România, Pioneer şi Belchim. Le mulţumim că au acceptat invitaţia noastră”, a spus Marinel Ştefan care a invitat apoi pe scenă echipa întreagă care a contribuit la buna organizare a evenimentului: proprietarii Dafcochim, Liviu Cojoc şi Radu Fodor, preşedintele Federaţiei Naţionale Cartoful din România, Gheorghe Boţoman, prezentat drept consilier tehnic începând din această săptămână, Oana Moldovan, Bogdan Chiru, Rareş Suciu, Liviu Ştefan şi Oana Olimpiu.

1C nufarm

Nufarm, trei linii de produse

Compania Nufarm România a fost reprezentată de duo-ul alcătuit din Elvira Petrescu – director general şi Daliana Ast – director de vânzări. „Vă mulţumim atât dumneavoastră, cât şi fantasticei echipe Dafcochim pentru că sunteţi clienţi Nufarm. Noi am început colaborarea cu Dafcochim în urmă cu zece ani, iar acum Dafcochim a devenit unul dintre cei mai respectaţi, importanţi şi valoroşi parteneri Nufarm în România. Ţin să le mulţumesc atât domnului Liviu Cojoc, cât şi domnului Marinel Ştefan pentru implicare, dar şi pentru frumoasa prietenie cu care ne onorează. Mulţumesc, respect!”, au fost cuvintele directorului general Elvira Petrescu.

În continuare, amănunte despre istoricul companiei, dar şi despre portofoliul de produse, au fost furnizate de directorul de vânzări Daliana Ast, iar managerul de dezvoltare Adrian Ionescu a oferit informaţii despre produsele omologate pentru culturi speciale. Astfel, am aflat că Nufarm a luat fiinţă în anul 1957, în Australia, iar Nufarm România este membră a grupului Nufarm Ltd. Australia şi a fost înfiinţată în anul 2006 în cadrul programului strategic de extindere rapidă a platformei mondiale de distribuţie a companiei. De asemenea, în anul 2011 firma japoneză Sumitomo Chemical a achiziţionat un pachet de 23% din acţiuni, acesta fiind pasul către demararea activităţilor de cercetare-dezvoltare în cadrul Nufarm.

În prezent, Nufarm este prezentă în România cu trei linii de produse: N’Tech – tehnologii de protecţia plantelor, N’Fert – fertilizanţi foliari şi N’Seed – sămânţă Premium de grâu. „Compania Nufarm recomandă fermierilor tehnologii competitive care asigură sănătatea culturilor, creşterea productivităţii şi a profitului. Factori decisivi pentru dezvoltarea continuă a sectorului agricol”, a punctat Elvira Petrescu.

1D pioneer

Genetică de top, în portofoliul Pioneer

Din echipa Pioneer au făcut parte Jean Ionescu – director operaţiuni comerciale pentru România şi Republica Moldova, Tomel Petrache – consultat tehnic pentru Banat şi Transilvania şi Cristian Deliu – director vânzări pentru zona VII.

În timp ce Jean Ionescu a prezentat produsele destinate culturii de soia, Tomel Petrache a vorbit despre produsele pentru cultura de porumb şi floarea soarelui, dar şi despre soluţii împotriva secetei şi a încălzirii globale, iar Cristian Deliu a trecut în revistă principalii hibrizi din portofoliul companiei Pioneer. „Produsele pe care noi le aducem în atenţia fermierilor în campania 2016 sunt pentru grupa de hibrizi extratimpurii – hibridul P8567, un hibrid deosebit de stabil confirmat şi în ani secetoşi sau mai puţin secetoşi, care obţine o producţie constant bună. Pentru grupa de produse FAO 300-350 bineînţeles vârful de lance al grupei este P9241, un hibrid Aquamax, de asemenea un hibrid P9175 Aquamax şi 9074 – un hibrid nou, deosebit de valoros, care obţine constant producţii bune, de peste 10 tone şi de asemenea hibridul care e cultivat de mai mult timp în Transilvania P9578. Pe grupa de produse 350-370 propunem hibridul P9903, cel mai vândut hibrid al companiei Pioneer, un hibrid deosebit de stabil şi de adaptabil, cu producţii constant peste 12 tone şi umiditate bună la recoltare. Acolo unde se doreşte recoltarea în ştiuleţi avem hibridul P9721, iar un hibrid total nou, care înlocuieşte treptat, treptat A24 este hibridul 9537”, a afirmat Cristian Deliu.

1E d

Ofertă atractivă, de la Belchim

Cea de-a treia prezentare a simpozionului i-a aparţinut lui Daniel Tabacu, director tehnic al Belchim Crop Protection România SRL, companie înfiinţată în anul 1987, în Belgia, şi prezentă în România din 2010. Din bogatul portofoliu de produse, Daniel Tabacu a prezentat patru produse mai relevante, respectiv Samson Extra 6 OD, Property, Teppeki şi Proman.

Beneficiind de o formulare îmbunătăţită, Samson Extra 6 OD este un erbicid postemergent pentru porumb, singurul erbicid omologat la porumb pentru combatarea Agropyron repens, cu eficacitate ridicată chiar şi în condiţii de secetă. „Samson Extra 6 OD poate fi aplicat la porumb în stadiu de 2-6 frunze, maxim 8 frunze, şi poate fi amestecat cu toate erbicidele postemergente la porumb. Este un partener potrivit în programele pentru combatarea buruienilor”, a menţionat Daniel Tabacu.

Un alt produs de top prezentat de directorul tehnic al Belchim Crop Protection România SRL a fost Property, un fungicid considerat un adevărat „diamant” în combaterea făinării la culturile de grâu şi orz şi în curând la triticale, ovăz şi secară. „Produsul are mai multe avantaje, prezintă o puternică acţiune preventivă împotriva făinării, rezistenţă mare la spălare, perioadă lungă de acţiune de până la patru săptămâni, transportul substanţei active pe suprafaţa frunzelor”, a arătat Daniel Tabacu.

Text: Alex TOTH

Foto: Bristena

[zizigallery id=1907]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE