Home / Politic / Civica. E = MC2

Civica. E = MC2

Distribuie

civicaE-democrația poate fi înțeleasă ca activitate digitală în desfășurare perpetuă, implicând participarea civică, care poate dispersa puterea administrativă, în scopul de a permite publicului influențarea activă a politicii de luare a deciziilor. Activitățile digitale au scopuri și obiective specifice, și, prin urmare, abordări obiective diferite și rezultatele multiple. Remarcabil este faptul că, în timp ce atât consultarea cât și participarea implică două căi de comunicare între cetățeni și administrație, inițiativele de consultare caută feedback-ul civic inclusiv pe probleme minore, întrucât participarea are loc printr-un dialog continuu.

Orice activitate administrativă este importantă și parte a unui proces semnificativ de angajament democratic. Fiecare formă de angajare va utiliza diverse modalități de exprimare electronică, în moduri alternative. De pildă, inițiativele de e-democrație pot fi activități în curs de desfășurare, care caută în mod activ participarea cetățenilor în modelarea dialogului politic și intervenția în procesul decizional. Pentru a face acest lucru, e nevoie de furnizarea de informații și feedback-uri civice oferite de administrație, evitând un singur sens de diseminare a informațiilor și nivelul limitat de feedback care poate fi obținut doar prin intermediul e-consultării.

MC2 (mișcarea civică comunitară) rezolvă aceste impedimente prin asigurarea unui flux real al informației decizionale, generat de centrele prezente în cartierele orașului. Acest flux real are capacitatea de a se contopi și de a tempera fluxul digital al informației decizionale, asigurând totodată și participarea cetățenilor cu posibilități materiale și de cunoaștere limitate. Astfel, E-democrația păstrează caracteristicile unei democrații directe asigurând, în același timp, funcționalitatea practică și participarea tuturor cetățenilor. Echivalarea între E-democrație și mișcarea civică comunitară este o modalitate practică, ieftină și eficientă de a crea accesul nelimitat al cetățenilor la procesele decizionale administrative ale unei comunități relativ mari de oameni.

Comentariile, propunerile, sugestiile și criticile dumneavoastră sunt citite și auzite la email unprtargumures@gmail.com, telefon 0265-323.882. Vă aștept la audientele din fiecare miercuri, între orele 18.00 – 20.00, la sediul UNPR Mureș, din Piața Trandafirilor nr. 42.
Ing. Cristian Victor CĂTANĂ

Președinte UNPR Târgu-Mureș


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Pe cine susține UDMR la alegerile pentru Primăria Târgu Mureș

Distribuie Adunarea Generală a UDMR Târgu Mureș a decis joi, 21 martie, ca organizația municipală …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.