Sângeorgiu de Mureş, aproape de titlul "sat cultural al României" Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Sângeorgiu de Mureş, aproape de titlul "sat cultural al României"

111Comuna Sângeorgiu de Mureş a rămas singura localitate din judeţul Mureş care va participa la etapa finala a concursului Satele culturale ale României, după ce marţi, 23 februarie, a trecut de selecţia juriului de specialitate a Asociaţiei cele mai frumoase sate din România, cu sediul la Bucureşti. La concurs s-au înscris sute de sate din România dar după selecţie au rămas 25 de finaliste din care zece localităţi din Transilvania iar dintre acestea doar una din judeţul nostru.

“Satul cultural al României” este un program lansat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România şi a Delegaţiei Wallonie-Bruxelles cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc. “Localităţile participante au trebuit să prezinte bogăţiile culturale şi turistice ale comunei precum şi activităţile culturale organizate până în prezent dar şi cele pe care le vor organiza în acest an. Totodată juriul a ţinut cont şi de calitatea, numărul şi diversitatea evenimentelor culturale organizate precum şi de importanţa şi impactul acestor evenimente”, a declarat Sófalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş.

Susţinerea comunei la etapa finală a concursului “Satele culturale ale României” va fi realizată de primarul Sófalvi Szabolcs vineri, 26 februarie, la ora 12.30, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE